Atatürk İlkokulu 1. sınıf öğrencileri Çocuk Hakları Kulübü tarafından “Çocuk Hakları ve Demokrasi” konulu toplantı İl Halk Kütüphanesi salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Mustafa Büyük’ün Eşi Sayın Emine Hayriye Büyük Hanımefendi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, Eşi İlknur Toprak, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Reşat Özçayır, Atatürk İlkokulu Okul Müdürü Muhterem Altın, Öğretmenler, Öğrenciler ve velileri katıldı.

Okul Müdürü Muhterem Altın; ‘‘Bu programın hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyorum. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlatmış olduğu “Gönül Elçileri Projesi” ilimizde de hızla devam ediyor. Yürütülen bu projede bizleri yalnız bırakmayan Valimiz Mustafa Büyük’ün Eşi Sayın Emine Hayriye Büyük Hanımefendi’ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak; ’’Bizim Sosyal Hizmetler Çocuk Yuvalarında kalan çocuklarımız var. Ancak burada kalan çocuklarımız için en ideal yaşam ortamı olan aile ortamını tesis edemiyoruz. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlatmış olduğu ‘‘Gönül Elçisi Projesi’’ ile bu çocuklarımıza aile ortamı sağlanmış olacak. İlimizde yürütülen bu projede bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde Sosyal Çalışmacı olarak görev yapan Fatma Sarıoğlu ‘‘Koruyucu Aile’’ ile ilgili slayt sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra Atatürk İlkokulu öğrencileri Emine Hayriye Büyük Hanımefendiye çiçek taktim ettiler.