Sergimizin açılmasında büyük emeği olan kursiyerlerimiz ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda yılsonu heyecanı yaşanmaya devam ediyor. Daha önce SAMEK Sapanca Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünlerinin vatandaşların beğenisine sunulmasıyla başlayan yılsonu sergilemeleri, Arifiye SAMEK Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan yılsonu etkinliği ile devam etti. Arifiye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Yaygın Eğitim Şube Müdürü Fuat Bilgin’in yanı sıra, Arifiye Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Ünlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Tellioğlu, AK Parti Arifiye İlçe Başkanı Ethem Çınar ve çok sayıda kültür sanat dostu katıldı.

SAMEK’te Zamanı Verimli Kılıyoruz

SAMEK Gitar ve Keman Kursu öğrencilerinin müzik dinletisiyle başlayan açılış töreninde söz alan kursiyerlerinden Fadime Palalı, “SAMEK’te hayatımızın verimli şekilde değerlendiriyoruz. Çünkü insan yaşamında boş zaman olmamalıdır. Nakış yapabildiğimi, bu konuda üretken olabileceğimi SAMEK’te öğrendim. Ürünlerimizi en iyi şekilde oluşturabilmek için birbirimize destek olduk, güzel çalışmalar meydana getirdik. Tüm Sakarya’ya bu imkânı sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

11 Farklı Branşta 350 Kursiyer

Yaygın Eğitim Şube Müdürü Fuat Bilgin, “SAMEK Arifiye kursiyerlerimizin edindikleri becerileri vatandaşlarımızın beğenisine sunmak bizler için büyük onur ve mutluluk. Merkezimizde 11 farklı branşta eğitim vermekteyiz. 2013-2014 öğretim yılında merkezimizden 350 kursiyerimiz faydalandı. Yaz okullarında da gençlerimiz ve çocuklarımıza çeşitli branşlarda kurslar düzenleyeceğiz. Yeni öğretim döneminde SAMEK Arifiye sizlerin talepleri doğrultusunda farklı branşlarda büyüyecek ve ilçemize hizmet sunmaya devam edecek. Sergimizin açılmasında büyük emeği olan kursiyerlerimiz ve değerli hocalarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tellioğlu ve Arifiye Belediyesi Başkan Vekili Ünlü kursiyerlere katılım belgelerini takdim etti, Arifiye SAMEK Merkezi tarafından hazırlanan Yılsonu Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi.