Arıcılar Birliği İstişare Toplantısı

Akyazı İlçesi’nde gerçekleşti…

Sakarya Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Ör ve tarım danışmanlarının katılımı ile üyelere yönelik düzenlenen İstişare Toplantısı Akyazı İlçesinde gerçekleşti.

Akyazı Din Görevlileri Derneğinde düzenlenen toplantıda birliğin bal evleri projesi, iki çıta ile arı çoğaltma teknikleri ve arıcılıkta organik ilaç kullanımı ile organik ilaç olarak asitlerden formik asitin kullanımı anlatılarak arıcılara steril mum kullanmaları konusunda tavsiyelerde bulunuldu, birliğin faaliyetleri hakkında arıcı üyelere bilgiler verildi, tanıtım broşürleri dağıtıldı. Aynı zamanda arıcılara kovan takip çizelgesinin de dağıtıldığı toplantıda kovan sayısı arttığında bilgilerini düzenli takip edebilmeleri için bilgiler de verildi.

Arıcıların sorunları dinlendi

Toplantıda birliğin çalışmaları hakkında bilgiler de veren Başkan Mustafa Ör, birliğin faaliyetlerinden olan Sakarya yerli arısının korunması ve ıslahı projesinin hazırlanıp TAGEM’e verildiğini söyledi. Orköy Projesi kapsamında Sakarya dışı illerde arı talebi olduğunu da söyleyen Birlik Başkanı Mustafa Ör, bu kapsamda arı satmak isteyenlerden birlik tarafından açıklanan arı fiyatları üzerinden arı alacaklarını da söyledi. Arıcıların sorunlarını da dinleyen Başkan Ör, konaklama sorununun dile getirilmesi üzerine Akyazı Orman İşletme müdüründen randevu alınarak Akyazı Orman İşletme Müdürü Zekeriya Beyazlı’yı arıcı üyeler ile birlikte makamında ziyaret etti.

21 türden 6 bin adet fidan dağıtıldı

Birlik üyesi arıcılar ise konaklama yerlerine ulaşımda yaşadıkları sorunları anlattılar. Orman işletme müdürü Zekeriya Beyazlı gerekenin yapılması için gerekli talimatları birimlerine ileterek ilgileneceklerini ifade etti. Orman işletme müdürü Zekeriya Beyazlı Akyazı ve Karapürçek'te yapılacak bal ormanı çalışmaları hakkında bilgiler de verdi. Dünya ormancılık gününde 21 türden 6 bin adet fidan dağıtımı yaptıklarını ifade eden orman işletme müdürü Zekeriya Beyazlı arıcılık için ise 7 bin adet yalancı Akasya dağıtımına da devam ettiklerini ifade etti. Başkan Mustafa Ör arıcılara yaptığı hizmetlerden dolayı orman işletme müdürü Zekeriya Beyazlı'ya teşekkür ederek çalışmalarında başarılarının devamını diledi.