SAKARYA 19 MAYIS BAYRAK YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU



Çark Caddesi’nde buluşan binlerce kişi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor  Bayramı’nı, Bayrak Yürüyüşü ve Kent Meydanı’nda düzenlenen programla kutladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk  Partisi (CHP) Gençlik Kolları’nın düzenlediği Bayrak Yürüyüşüne binlerce vatandaş 
katıldı. Ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle binlerce Sakaryalı, kortej eşliğinde Çark  Caddesi’nden Kent Meydanı’na yürüdü. 



“BAĞIMSIZLIK MEŞALESİ SAKARYA’DA AYDINLANIYOR”



Bayrak Yürüyüşüyle beraber yürüyüşe katılanlar Kent Meydanı’nda bir araya geldi.  Mustafa  Kemal Atatürk, aziz şehit ve gazilerimiz ve 11 Mayıs’ta Reyhanlı’da hayatını kaybeden  vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla  başlayan program, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı  Deniz Akar’ın açılış konuşmasıyla devam 19 Mayıs’ta Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesinin Sakarya’da aydınlandığını ifade eden CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Akar, kendileriyle yaşıt veya daha genç yaştaki 

aziz şehitlere minnetlerinin sonsuza değin devam edeceğini söyleyerek, bağımsızlıkla birlikte ülkeyi aydınlığa özgürlüğün taşıyacağına dikkat çekti. Akar, bugün hapishanelerde tutuklu öğrenci, gazeteci ve aydınların bulunduğunu söyledi. 

“YÜREĞİMİZ YANIYOR”

“Bugün burada gerçek bir kutlama yapmak isterdik fakat barış ve huzur içerisinde yaşamak isteyen biz gençlerin, 11 Mayıs günü Hatay- Reyhanlı'da yaşanan hain saldırıyla yüreği yanmıştır.”diyen İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Akar hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha saygıyla yad ediyorum diyerek katılım gösteren herkese teşekkür etti. 



ECEVİT KELEŞ, “ MUTSUZ OLANLAR AMERİKA’DA”



İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Akar’ın konuşmasının ardından İl Başkanı Ecevit Keleş  kürsüye davet edildi. 

Kurtuluş Mücadelesi bugün başladı. Bandırma Vapuru, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a girdi diyen İl Başkanı Ecevit Keleş, “Sivas, Erzurum, Amasya Türkiye Cumhuriyeti’nin  kuruluş aşamasında 19 Mayıs olarak başladığımız bu mücadele, 29 Ekim 1923’te sona erdi. 

Mutlusunuz değil mi?”diyerek gençlere sordu. Gençlerin hep bir ağızdan “evet” demesinin  ardından konuşmasına devam eden Ecevit Keleş, “ Mutsuz olanlar Amerika’da, mutsuz  olanlar İsrail’de”dedi.



Ecevit Keleş,  Bayrak Yürüyüşüne katılım gösteren herkese teşekkür ederek gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramlarını kutladı. 

ÖZKOÇ, “ ÜLKEMİZİ KENDİ EVLATLARINA EMANET EDİN”



“Cephede gözlerini hayata yumarken ben ölüyorum ama 90 yıl sonra Sakarya’da yaşayacak  olan gençler özgürce hayatlarını yaşasınlar diye ölenler için Kent Meydanı’nda öğrencilerle doluydu bu meydan. Ama bu sabah saat 10.00’da Atatürk’ün huzurunda üzerinde tek bir çiçek olmayan bir çelenk vardı. Tek bir genç, tek bir öğretmen, tek bir anne yoktu.” diyerek sözlerine başlayan Milletvekili Engin Özkoç, 90 yaşında bir yaşlının Türkiye özgür yaşasın diye canını feda edenleri anlatarak Atatürk karşısında ağladığına 30 kişi şahit olduklarını 90 yaşındaki o yaşlının gözyaşlarını silerek Kent Meydanı’nı dolduran binlere şükranlarımı sunuyorum diyen Engin Özkoç, Türkiye’nin asla esir düşmeyeceğini, Türkiye’nin yöneticileri dahi 90 yıl önce olduğu gibi Türkiye’yi Amerika’ya ve onun yandaşlarına esir vermek ve tehdit etmek arzusu içinde olsalar bile, vatanını, milletini, vatanının geleceğini düşünen sizler var oldukça, Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça bunun asla mümkün olmayacağını bu akşam gösterdiniz dedi.



Engin Özkoç, başka partilerden veya başka partilere oy verenler ama vatanını, milletini, ülkesini seven yurttaşlarımız burada olabilir diyerek, “ Bu ülkenin geleceğini, evladını askere göndermeyen, çocuklarını Amerika’da okutan, bu ülkenin geleceğini Amerika’ya teslim eden bir kişiye bu ülkenin geleceğini teslim etmeyin. Bu ülkenin geleceğini bu ülkenin evlatlarına teslim edin ve asla korkmayın, bizim vücutlarımızın teslim olup da gideceği tek bir yer vardır, o da Allah’ın huzurudur. Bizim korkacak tek bir şeyimiz yoktur.”sözlerini ifade etti. 



“BAYRAMIN KUTLU OLSUN SAKARYA”



Türkiye’de milyonlarca kişinin bugün ülkenin geleceğine sahip çıktığını fakat bayramı kutlayamadıklarını sözlerine ekleyen Engin Özkoç, “Reyhanlı’da katledilen yurttaşlarımızın acısını yüreğimizde taşıyarak sizlerle ağıt yakacağız ama şunu unutmayın; kim demiş ki bu ülkenin gençliği ülkesine sahip çıkmıyor diye, işte gençlerimiz. Kim demiş ki bu ülkenin kadınları evlerinde oturuyor ülkesine sahip çıkmıyor diye, işte kadınlarımız. Bu akşam yakacağımız ağıtlardır ama yüreğimizde coşkuyla ülkemizin geleceğine sahip çıkacağız. 



Bayramın kutlu olsun Sakarya, bayramın kutlu olsun Türkiye.”diyerek konuşmasını 51 ADET DİLEK BALONU



Konuşmaların ardından sahneye Gökçe ve Sonuç Mühürdaroğlu çıkarak yüzlerce kişiyle birlikte şarkılar söylediler. Şarkılar arasında, Hatay Reyhanlı’da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar için 51 adet Türk Bayraklı dilek balonu gökyüzüne bırakıldı.