Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi ve Kilis'teki Suriye'li sığınmacılara yönelik Sağlık Hizmetlerini karşılamak üzere kurulan Sahra Hastanesinde görev yapan Sakarya UMKE gönüllülerinden,Dr. Muhammet Atay Özten, A.A.B.T (Ambulans Acil Bakım Teknikeri ) Bige Çelik , ATT (Acil Tıp Teknisyeni ) Mehtap Barut, ATT Hakan Kaplan,ATT Beyhan Köroğlu,ATT Yasin Ersarıbaş,Hemşire Elif Koluaçık,Ebe Nevin Özkan,Sağlık Memuru Barış Sözen,Röntgen Teknisyeni Samet Uslu,Labaratuvar Teknisyeni Habib Uluyurt ve İsmail Ertop'u Sağlık Bakanlığı teşekkür belgesi ile onurlandırdı.

Belgeleri takdim eden Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu Vali Yardımcısı Şakir Özdikici "Bu insanlık görevini başarı ile yerine getiren değerli Sağlık Personelimizi kutluyor,fedakarlıklarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz."Dedi.

İl Sağlık Müdürü Uzm .Dr. Murat Alemdar "Bu faaliyetlerin İlimiz UMKE gönüllülerinin deneyimlerinin artmasında önemli roller üstlendiği gerçeğine de vurgu yapmak gerekir.

Görev tanımlarının ötesinde yaşam felsefeleri gereği,nereden bir yardım çığlığı gelse, tüm sağlık çalışanlarımız ,fedakarca o çığlığa doğru koşuyorlar.

Bu kutsal hareket ise hepimizi onurlandırıyor.Kendilerine müteşekkiriz." Dedi.