Maçın ilk dakikalarında kale arkası açık tribünde meşale yakan E.R.Y (17), E.Y (17), T.A (17) ve O.İ (19) adlı kişileri Spor Güvenliği Büro Amirliği görevlileri tarafından kamera ile tepit edilip, maç çıkışında da çevik kuvvet yardımıyla göz altına alındırlar.

 

Kişiler hakkında 6222 sayılı “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 12/1 – b maddesine muhalefet etmekten işlem başlatıldı. O.İ Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği’ne; E.R.Y, E.Y ve T.A ise yaşları küçük olduğundan Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildiler.

 

Ayrıca maçın 80. dakikasında yine kale arkası açık tribünde bulunan taraftarlardan C.K. (17) ve H.B.S. isimli kişiler de tel örgüleri aşıp maraton tribününe geçmek istediler. Söz konusu kişiler yapılan uyarıları dikkate almayınca haklarında işlem başlatıldı. C.K ve H.B.S hakkında 6222 sayılı kanun “Spor Alanlarında Taşkınlık başlıklı 17/1 maddesine muhalefet etmekten işlem başlatıldı.

 

Ancak yaşları küçük olduğuğndan Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildiler. Savcılık tarafından yürütülecek soruşturma sonucunda cezalarının  kesinleşmesi halinde haklarında işlem başlatılan bu taraftarlara tüm spor müsabaklarını seyirden yasaklama ve mahkeme kararı kesinleşme tarihi itibarıyle Sakaryaspor’un oynayacağı tüm müsabakalarda bir yıl süreyle imza yükümlülüğü getirilecek.