Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, esnaf odalarının temsilcileriyle Kocaali’de buluştu. İstişare toplantısına Başkan Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, SESOB Başkanı Hasan Alişan, İş- Kur İl Müdürü Tekin Kaya ve esnaf odaları başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan SESOB Başkanı Alişan, düzenli olarak gerçekleştirme kararı aldıkları istişare toplantılarının 4.’sünün Kocaali’de gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. İstişare toplantıları düzenlemelerinin gerekçelerinden bahsederek konuşmasını sürdüren Alişan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ve esnaf odaları başkanlarımızla birlikte şehrin sorunlarını tespit etmek, sorunlara istişareyle çözüm bulmak ve ortak projelerle şehrimizi daha faydalı hizmetlerle buluşturmak için istişare toplantılarımıza devam ediyoruz. Esnafımızı ilgilendiren tek şeyin kaliteli hizmet olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizlere bu süreçte büyük destek veren ve sorunlarımızla ilgilenerek çözüm için çalışan Başkanımız Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kendimizi Yenilemeliyiz

Esnaf oda başkanlarının birebir sorunlarını ve taleplerini dinleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu konuşmasında, esnafla gerçekleştirilen istişare toplantılarının güzel sonuçlar vermesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Toçoğlu, “Esnafımız ile yaptığımız istişare toplantıları sonucunda güzel sonuçlar aldık almaya da devam edeceğiz inşallah. Bizim işimiz hizmettir. Vatandaşlarımıza hizmet etmek için bu koltuklardayız. Biz siyaseti vatandaşımızla yapıyoruz. Belediye başkanlarımız daire müdürlerimiz hepimiz vatandaşımızla bir aradayız onlarla istişare ederek çözüm odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İsteklerini elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyor, yapamadıklarımızın sebeplerini de ayrıntılarıyla açıklamaya çalışıyoruz. Siyasetçi ile ticaret yapanlar aynı bisiklet üzerinde yolculuk yapar. Yavaş da olsa pedal çevirmek zorundadır. Pedal çevirmedikleri zaman düşerler. Hareket halinde olmalıyız. Kendimizi yenilemeliyiz. Bir yerlerden bir şeyler beklemeden esnafımızın da kendilerini bu yenilenme sürecine katmaları lazım. Allah’a hamdolsun şehrimizde güzel bir beraberlik ortamı var. Kardeşçe dostça sorunlarımızı çözebiliyoruz” diye konuştu.

 

Servis araçları sorunu çözülecek

Servis araçları ile ilgili sorulara cevap veren Başkan Toçoğlu, “Servis araçları ile ilgili Sakarya’da bir karışıklık var. Bunun farkındayız. Çözülmesi için ilgili odalarımızla ve birlik başkanımızla temas halindeyiz. Servis plakası konusunda çözümle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda netleştireceğiz” dedi.

 

Seyyar sorunu artık yok

Sakarya’da seyyar sorununu çözdüklerini dile getiren Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya’da şu anda seyyar sorunu yok. Birçok ilin halledemediği sorunu hamdolsun biz çözümledik. Marketlerin sebze meyve reyonunu dışarıya koyması sorunu ile ilgileniyoruz. Ben bizzat takip ediyorum. Israrla arkadaşların bu sorunla ilgilenmeleri için talimat veriyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Hal Projesi hazır, kaynak üzerinde çalışıyoruz

Hal ile ilgili talepler hakkında da konuşan Başkan Toçoğlu, “Yeni Hal Yasası’na göre çalışmamızı netleştireceğiz. Ciddi yatırım gerektiren bir çalışma. Yer sorunu halledildi, projesi hazırlandı, kaynak sorununu çözümlememiz gerekiyor” diye konuştu.

 

Yeni Büyükşehir Yasası ile sıkıntı yaşamayız

Yeni Büyükşehir Yasası hakkında bilgiler veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Yeni yasa ile tüm ilçeler Büyükşehir sınırları içerisine giriyor. İnşallah daha güzel olacak. Bizler de kısıtlı bütçemizle sınırlarımız içerisinde bulunan ilçelerimiz kadar sınırlarımız dışındaki ilçelerimize de destek olmaya çalışıyoruz. Yeni yasa ile belediyelerin görev dağılımları da değişiyor. İlçe belediyelerimiz kanalizasyon gibi itfaiye hizmetleri gibi bütçeleri ağır ve yük getiren hizmetleri Büyükşehir Belediyesi’ne devredecek. Yeni yasa ile inşallah Büyükşehir Belediyelerinin de imkânları biraz daha artırılıyor. Yeni imkânlarla, kalan hizmetler de Büyükşehir Belediyesi tarafından halledilecek. Çok büyük sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum” dedi.

 

Zirai Aletler Kavşağı yakında

Şehrin ulaşımı ve Zirai Aletler Kavşağı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Ulaşım alanında yapılan çalışmalar vatandaşımız kadar ulaşım esnafımızı da etkiliyor. Ben herkesi memnun etmek zorundayım. Çok ihtiyaç ve zorunluluk olmadıkça ani tedbirler almam. Ulaşım alanında yapılacak çalışmalarda her kesimle birlikte çalışmak, istişare etmek zorundayız. Zirai Aletler ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Zirai Aletler Kavşağı’nı da açacağız” diye konuştu.

 

Güzel bir şehirde yaşıyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu konuşmasının sonunda şunları kaydetti; “Şehrimiz insanı yormayan yaşanabilecek bir şehir. Şehrimizin ortasında şehrimizi çok daha güzelleştiren çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. İhsaniye Camii’nden Yenicamii’ye kadar olan alanda esnafımızın önündeki yolu yeniledik. Yaptığımız çalışmalar esnafımıza da olumlu yansıyor. Allah işlerinizde kolaylıklar versin.”