Gitar, keman, drama-diksiyon, resim ve satranç branşlarında kurs alan yüzlerce öğrenci, devam eden İngilizce kurslarıyla da İngilizce’yi oyunlarla öğreniyor. 10 Haziran’da ilk ders zilinin çalmasıyla başlayan 3 aylık yaz dönemi kurslarında dersler, Eylül ayında sona erecek.

Sosyo-kültürel altyapı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi, yaz dönemi kursları ile şehrin sosyal ve kültürel altyapısına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Yaz Kursları ile yüzlerce öğrenciye kurs veren Sosyal Gelişim Merkezi, devam eden İngilizce kurslarıyla da yüzlerce öğrenciye oyun ve şarkılarla İngilizceyi daha çok sevdiriyor.

Kelime hazneleri gelişiyor

Gittikçe küçülen dünyada İngilizce’nin öneminin her geçen gün daha da arttığını belirten İngilizce Eğitmeni Funda Tağarcık, “Sosyal Gelişim Merkezi’nde alanında uzman eğitmen arkadaşlarımızla birlikte verdiğimiz kurslarla öğrencilerimizin yaz dönemi daha verimli geçiyor.

İngilizce kurslarımızla 7–14 yaş arası öğrencilerimize İngilizce’yi oyunlar oynayarak, şarkılar söyleyerek öğretiyoruz. Hazırladığımız görsel sunumlarla kelime haznelerini geliştiriyoruz.

Sadece dil bilgisi çalışmaları yaparak çocuklarımızı sıkmıyoruz. İngilizce konuşabilmelerine yönelik pratik çalışmalar yapıyoruz. Bu vesileyle bu çatı altında bizleri buluşturan Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

7 sınıf, 160 öğrenci

Toplamda 7 sınıfta 160 öğrencinin İngilizce eğitimi aldığı Sosyal Gelişim Merkezi’nde dersleri kaçırmayan öğrenciler, “İngilizceyi çok seviyoruz.

Oyunlar, şarkılar ve çizgi filmlerle İngilizceyi daha keyifli öğreniyoruz. Çok eğleniyoruz. Karşılıklı konuşma alıştırmaları ile kendimizi geliştiriyoruz.

Bir daha ki dönem de kurslara devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yeni kayıtlar Eylül’de

Gitar, keman, drama-diksiyon, resim, satranç ve İngilizce branşlarında toplamda 500 öğrencinin kurs aldığı Sosyal Gelişim Merkezi’nde dersler, Eylül ayında sona erecek. 7–14 yaş arası öğrencilerin kayıt yaptırabileceği yeni kayıt dönemi ise Eylül ayında başlayacak.