Osmanlı Türkçesiyle Tarihimi Öğreniyorum
Yeni dönem eğitimlerinin tüm hızıyla devam ettiği SAMEK Kurslarında Osmanlı Türkçesi eğitimlerine katılan kursiyerlerden Yeşilot, “Osmanlı Türkçesi bir bulmaca gibi ve harfleri öğrendiğinizde eğitim daha da keyifli olmaya başlıyor” ifadelerini kullanırken; Tankaz, “Eski Türkçe ile Osmanlı dönemindeki tarihi bilgilerimi, o dönemde yaşananları daha detaylı bir şekilde öğrenme fırsatı buluyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda yeni dönem eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor.  Geleneksel sanatlardan el sanatlarına, müzik eğitimlerden bilişsel faaliyetlere kadar 60 branşta 6 bin öğrenciye hizmet sunan SAMEK kurs merkezlerinde dil eğitimleri ise yıl boyunca devam ediyor. Dünya dillerinin yanı sıra, devam eden Osmanlı Türkçesi kurslarına katılan kursiyerler eski Türkçe yazıları daha rahat anlayabilmenin ayrıcalığını yaşıyor.

Eski Türkçe Bir Bulmaca Gibi
Kursiyerinden Makbule Yeşilot, “Osmanlı Türkçesi öğrenme isteğim tarihe olan büyük ilgim ile başladı. SAMEK Osmanlı Türkçesi kursları vesilesiyle tarihi kitapları daha iyi anlamaya başladım. Eski Türkçe ile birlikte tarihe karşı beslediğim sevgi daha da arttı. Kendimi geliştirdikten sonra eski Türkçe bir eser gördüğümde okuma heyecanı duymaya başladım. Osmanlı Türkçesi bir bulmaca gibi ve harfleri çözdükçe de daha keyifli olmaya başlıyor” ifadelerini kullandı.

Okula Katkı Sağlıyorum
SAÜ Edebiyat Bölümü Öğrencisi Feride Tankaz ise, “Eski Türkçe ile Osmanlı dönemindeki tarihi bilgilerini, o dönemde yaşananları daha detaylı bir şekilde öğrenme fırsatı buluyorum. SAMEK Osmanlı Türkçesi eğitimleri ile okuldaki derslerime de ayrı bir katkı sağlıyorum. Osmanlı tarihine ilgim vardı. Burada aldığımız eğitimlerle, metinlerden öğrendiğimiz bilgilerle tarihimi daha iyi öğrenme fırsatı buluyorum” ifadelerini kullandı.

Çok Değerli Bir Dil
SAMEK Osmanlı Türkçesi eğitimleri için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden kursiyerlerden Neslihan Gezici, “SAMEK Osmanlı Türkçesi eğitimleri ile eski eserlerimizi daha iyi anlayabiliyorum. Kısa süre önce Sakarya Fotoğraf Sergisi’ne katılmıştım. Sakarya’nın tarihi semt fotoğrafları altında Osmanlı Türkçesi ile yazılmış kelimeler vardı. Sergideki Osmanlıca yazıları hiç zorlanmadan okudum. Benim için çok değerli bir dil olduğunu anladım” diye konuştu.