Srebrenitsa'da 'ölüm yürüyüşü' başladı

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Srebrenitsa'daki katliamından kaçanların kullandığı güzergahta her yıl düzenlenen 3 günlük "Ölüm Yürüyüşü’ne" başladı

Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa'daki soykırımdan kaçanların orman yolundan Tuzla şehrine ulaşmak için kullandığı ve halk arasında "ölüm yolu" olarak da bilinen güzergahta geleneksel olarak düzenlenen "Barış Yürüyüşü" (Marş Mira) binlerce kişinin katılımıyla Nezuk kasabasından başladı.Sabahın erken saatlerinden itibaren Nezuk kasabasına giden AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları üyeleri soykırım kurbanları için dua edip saygı duruşunda bulunduktan sonra yola çıktı.

Bu Yıl AK Gençlik Türkiye’yi Temsil Ediyor

Ölüm Yürüyüşüne ikinci kez katıldığını belirten AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, “Bugün vahşetten kurtulabilmek ümidiyle yollara düşüp açlık ve sefalet içerisinde günlerce yürüyen Boşnak kardeşlerimizi Aliya’yı, Soykırımı, Kardeşlerimizi Unutmuyoruz. AK Parti Sakarya Gençlik Kolları olarak Srebrenica’yı, genel olarak ise Irak’ı, Suriye’yi, Afganistan’ı, Doğu Türkistan’ı, Mali’yi, Somali’yi ve daha nice mazlum ve mağdur coğrafyaları unutmadığımızı her an onlar ile beraber olduğumuzu gösterebilmek, İbrahim’e su taşıyan karınca misalince safımızı belli etmek için biz de harekete geçiyoruz. Srebrenica demek Suriye demektir. Srebrenica Demek Doğu Türkistan demektir. Bu şuur ve idrakin dışındaki tüm önermeler zulmün devamına sebep olacaktır. AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları olarak 20 yıl önce katledilen insanların anılması için buradayız. “ dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’da Katılacak

Potoçari'ye ulaşmak için her gün yaklaşık 35 kilometre yol kat edecek katılımcılar, üç günü yolda geçirecek. Geceleri daha önce belirlenen ormanlık alanlardaki konaklama noktalarında geçirecek katılımcılara, soykırımla ilgili bilgiler verilecek, "ölüm yolu"nu kullanarak hayatta kalmayı başaranlar anılarını anlatacak.Yürüyüşün son günü Başbakan Ahmet Davutoğlu’da katılacak.