SAÜ ve SUBÜ’de eğitim gören uluslararası öğrencilerle bir araya gelen Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimiz farklı milletlerin bir arada huzur içerisinde yaşadığı kardeşlik şehridir. Eğitim için geldiğiniz şehrimize renk katıyor, başarılar diliyorum” dedi. Yüce, ayrıca öğrencilerin programları kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nde staj yapabileceklerini dile getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ ve SUBÜ’de eğitim gören uluslararası öğrencileri konuk etti. Aralarında Yemen, Sudan, Uganda, Kosova, Azerbaycan, Afganistan gibi ülkelerden olan öğrencilerin yer aldığı ziyarette Kampüs Camii İmam Hatibi Erol Demir de yer aldı. Yüce, uluslararası öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, staj yapmak isteyen öğrencilerle ilgili gerekli kolaylıklarını dile getirdi. Uluslararası öğrenciler Ramazan ayında destekleri dolayısıyla Başkan Yüce’ye teşekkür etti.

Öğrenciler şehrimize renk katıyor

Uluslararası öğrenciler şehrimizin zenginliğidir.

Sakarya’nın farklı kültürlere ev sahipliği yapan bir şehir olduğunun altını çizen ve uluslararası öğrencilerin şehre farklı bir zenginlik kattığını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Hep ifade ediyorum; nasıl ki geldiğiniz yerleri eviniz olarak görüyorsanız Sakarya’yı da öyle görün. Şehrimiz hoşgörünün, sevginin, kültürel zenginliğin mayalandığı, farklı milletlerin bir arada huzur içerisinde yaşadığı kardeşlik şehridir. Eğitim için kendi topraklarınızdan kalkıp geldiğiniz şehrimize renk katıyor, güzel anılar biriktiriyorsunuz.Ülkelerinize döndüğünüzde Sakarya’dan özlem ve hasretle bahsedeceğinizi umuyor, hepinize eğitim yaşantınızda başarılar diliyorum” dedi. 

Yüce, ayrıca öğrencilerin programları kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nde staj yapabilmeleri için gerekli zemini oluşturduklarını da dile getirdi.