Şehir Kurmak Erdemdir Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Ofis Sanat Merkezi, törenle açıldı. Başkan Toçoğlu, “Platon’un “bir şehir kurmak erdemdir” hükmünü hatırlayacak olursak, biz yerel idarecilerin görevinin, sadece alt yapı ve üst yapı yatırımlarını şehir sakinleriyle buluşturmakla sınırlı olmadığını daha iyi anlarız. Ofis Sanat Merkezi, yakaladığımız kültürel atmosferin, canlılığın devamını sağlayacak, aynı zamanda yeni bir merkez olarak faaliyetlerimizin çeşitlenmesine katkı sunacaktır” dedi.

Ofis Sanat Merkezi açıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Eski TMO Binası’nı aslına uygun restore ederek modern bir sanat merkezine dönüştürdü. Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin kültür sanat hayatına en renkli hediyesi olan Ofis Sanat Merkezi, gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılış törenine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Yazarlar Beşir Ayvazoğlu ile Necati Mert, belediye başkanları, Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Adnan Şimşiroğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, SESOB Başkanı Hasan Alişan ile çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikler artacak

Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Sakarya’nın ilk sanat merkezini tamamlamanın mutluluklarını yaşadıklarını belirtti. 4 yıl boyunca yüzlerce aktivite düzenlediklerini dile getiren Aktürk, “Konferanslar, paneller, eğitim programları, SAMEK kursları ile şehrimiz kültürel olarak önemli bir gelişme kat etti. Vatandaşlarımız istisnasız bütün etkinliklerimize büyük ilgi ve teveccüh gösterdi. Çünkü biz biliyorduk ki, bir kentin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri, kültürel ve sosyal hayatın canlı olmasıdır” diye konuştu. Konuşmasının sonunda şehrin farklı noktalarında kültür ve sanat faaliyetlerinin hızlanacağının sözünü veren İbrahim Aktürk, “Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun da bize talimatları doğrultusunda; Sakarya’nın farklı noktalarında kültürün ve sanatın hissedilmesi için çalışmalarımızı hiç aksatmadan sürdüreceğimizin sözünü vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ayvazoğlu: Geleceğe umutla bakıyorum

Ofis Sanat Merkezi açılışına tanık olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek bir teşekkür konuşması yapan Yazar Beşir Ayvazoğlu, “Kültür faaliyetlerinin çok yoğun bir şekilde gerçekleştiği böylesine merkezlerde yetişen gençlerimizin ilerde Türk kültür ve sanat hayatına çok önemli katkılarının olacağı kanaatindeyim. Bu yüzden geleceğe umutla bakıyorum. Ofis Sanat Merkezi’nin yapılmasına ve faaliyete geçmesine vesile olan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Anadolu’nun Kültür Başkenti

Başkan Toçoğlu konuşmasına, edebiyat dünyasının seçkin yazarlarını ve Sakarya’nın kültür sanat yaşamının kıymetli isimlerini selamlayarak başladı. “Anadolu’nun Kültür Başkenti” olmaya aday Sakarya’daki ilk Sanat Merkezi’nin açılışında olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, kültür ve sanat alanında çok önemli adımlar attıklarını dile getirdi. Toçoğlu, “Vatandaşlarımızın aktif katılım sağladığı kültürel faaliyetlerimiz tüm Türkiye’de örnek gösterilecek bir seviyeye ulaştı. Bugün sizlerle birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz Ofis Sanat Merkezi, yakaladığımız bu kültürel atmosferin, canlılığın devamını sağlayacak aynı zamanda yeni bir merkez olarak faaliyetlerimizin çeşitlenmesine katkı sunacaktır” dedi.

Zamanın Ruhu

‘Sanat insanların hayatını güzelleştirmek için vardır.’ diyen Toçoğlu, zamanın ruhuna dikkat çekti. Başkan Toçoğlu, “Platon’un “bir şehir kurmak erdemdir” hükmünü hatırlayacak olursak, biz yerel idarecilerin görevinin, sadece alt yapı ve üst yapı yatırımlarını şehir sakinleriyle buluşturmakla sınırlı olmadığını daha iyi anlarız. İçinde mutlu bir hayat süreceğimiz şehirler inşa etmek, güzel bir çevre oluşturmak için sanatsal ve mimari anlamda çok hassas davranmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bunu yaparken elbette zamanın ruhunu en iyi şekilde okumalıyız. Ancak değişirken kendimiz kalarak değişmeyi de başarmak mecburiyetinde olduğumuzu asla unutmamalıyız. Bu şehrin sokaklarında musikinin tınısı, bu şehrin meydanlarında şiirden, romandan, öyküden, mimariden, fotoğraftan, resimden bahsedilmesi bizim geleceğe ilişkin daha umutlu olmamızın teminatıdır. Biz tüm çalışmalarımızı bu düşünce ve hissiyatla gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Hizmet hızı kesilmeyecek

Çalışma tempolarını daha da arttırarak Sakarya’ya önemli hizmetler kazandırmaya devam edeceklerini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Bu alanda, İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma, bugünün ihtiyaçlarına cevap veremeyen silolar ve hangar olarak kullanılan bir bina vardı. Bizler, şehrimizin merkezinde çirkin görüntüsüyle sosyal ve psikolojik hayatı olumsuz etkileyen siloları yıktık. 5 bin 230 metrekarelik alanda atıl durumda bulunan Eski TMO binasını da aslına uygun şekilde restore ederek modern bir Sanat Merkezi’ne dönüştürdük. Hızımızı hiç kesmeyeceğiz. Durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Sakarya’mızın her alanda gelişmesi için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kurumlar arası işbirliği

Sakarya’nın kültür ve sanat etkinlikleriyle farkını gösterdiğini belirterek konuşmasına başlayan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çekti. Vali Büyük, “Hayata geçirilen her yeni proje bizleri çok mutlu ediyor. Bugün hayata geçirilen Ofis Sanat Merkezi kurumlar arası işbirliği için de güzel bir örnek oldu. Aynı zamanda kentsel dönüşüm çalışmaları açısından önemli bir çalışma oldu. Bu tarz örneklerin yaygınlaşarak artmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kültür Sanata ilgi artacak

Törenin son konuşmasını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen yaptı. Kültürel gelişmelerin önemine dikkat çeken İsen, “Türkiye birçok alanda dünya sıralamasında önemli kazanımlar elde ediyor. İnsani gelişmişlik açısından kültürel gelişmelerin önemi gün geçtikçe artıyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Ofis Sanat Merkezi’de insani gelişmişlik derecelendirmelerinde bize olumlu yansımaları olacak bir projeyi ifade ediyor. Sakarya’da kültür ve sanata ilgi duyan yeni nesillerin bu imkânlarını karşılamada çok önemli bir yeri olacağı kanaatindeyim. Yeni sanat insanlarının yetişmesinde çok önemli bir rolü olacağına inandığım bu sanat merkezimizin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böylesine büyük projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi’ni ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ara Güler Fotoğraf Sergisi

Konuşmaların ardından protokol hep birlikte açılış kurdelesini kesti. Başkan Toçoğlu, Vali Büyük ve Genel Sekreter İsen ile birlikte açılış sonrası Ara Güler Fotoğraf Sergisi’ni ve Sanat Merkezi’ni gezdi. 5 bin 230 metrekarelik alanda inşa edilen Ofis Sanat Merkezi’nde cep sinema ve tiyatro salonu ile kafeterya, kitap satış yeri, SAMEK satış ofisi ve sergi salonu yer alıyor. OSM’de Ara Güler’in eşsiz fotoğrafları sanatseverleri bekliyor.