Sakarya Üniversitesi’ndeki anma etkinlikleri Vali Mustafa Büyük’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katılımıyla düzenlenen geceyle başladı.

Necip Fazıl Kısakürek doğumunun 110. Yılında Milli Türk Talebe Birliği’nin “Üstad’ın İzinde” programları kapsamında bir dizi etkinlikle anılacak. Program, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir gece ile başladı. Törene Vali Mustafa Büyük, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Güçlü, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını Vali Güçlü’nün yaptığı gecede Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Prof. Dr. Sami Güçlü de birer konuşma yaptılar.

Konuşmacılar programın önemli bir etkinlik olduğunu dile getirip, geceden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Gecede, Necip Fazıl’ın hayatından kesitlerin sunulduğu bir tiyatro oyunu da sahnelendi.

Program kapsamında “Üstadın İzinde” adlı bir panel de düzenlendi. Panelde de Necip Fazıl’ın yaşamından birtakım kesitler sunuldu.