Muhtarlar hizmet öncelikleri için oy kullanacak İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla gerçekleştirilen ‘Stratejik Yerel Yönetişim Projesi’ kapsamında muhtarlar, öncelikli kamu hizmetlerine ilişkin görüşlerini anlatmak için Büyükşehir Belediyesi’nde toplanacak. Stratejik Yerel Yönetişim Projesi kapsamında proje ekibi 19 Mart tarihinde saat 13.30’da muhtarlarla bir araya gelerek sunulan hizmetler hakkında görüşmeler gerçekleştirecek. Proje ile yerel yönetimlerin kapasitelerinin iyileştirilerek, yerel yönetim reformunun kapsamının genişletilmesi hedefleniyor. Stratejik Yerel Yönetişim Projesi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Stratejik Yerel Yönetişim Projesi kapsamında katılımcı araçların Sakarya uygulamaları için proje ekibi 19 Mart tarihinde Kent Konseyi ile işbirliği içinde Sakarya’da çeşitli belediye birimleri ve il müdürlükleriyle sunulan hizmetler hakkında görüşmeler gerçekleştirecek.

Muhtarlar oy kullanacak

Vatandaşların devlet ve belediye karar alma süreçlerine katılımını arttırmayı hedefleyen Stratejik Yerel Yönetişim Projesi kapsamında proje ekibi 19 Mart tarihinde muhtarlarla bir araya gelecek. Muhtarlarla yapılacak toplantı çok farklı bir oylamaya da ev sahipliği yapacak. Muhtarlar kendi mahallelerine ilişkin öncelikleri hizmet başlıklarına göre oluşturulacak sandıklarda oylama usulüyle belirleyecekler. Bu oylamayla, ihtiyaçların ne ölçüde karşılandığının belirlenmesi ve buradan çıkan hizmet önceliklerinin belediyeler ve merkezi yönetim kuruluşlarının hizmet planlamasına katkı sağlaması amaçlanıyor.

19 Mart saat 13.30’da

Stratejik Yerel Yönetişim Projesi ile yerel yönetimlerin kapasitelerinin iyileştirilmesinin hedeflendiği proje ile yerel yönetim reformunun kapsamının genişletilmesi amaçlanıyor. Mahalle Muhtarları Toplantısı 19 Mart Salı günü 13.30 – 16.00 saatleri arasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek.