Çark Caddesi’nde motosiklet ve bisiklet denetimleri yapılacak

Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle Çark Caddesinde artan motorlu araç ve bisiklet kullanımının önüne geçmek için denetimler gerçekleştirilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle Çark Caddesinde motorlu araç ve bisiklet kullanımının önüne geçmek için denetimler yapılacak. Çark Caddesi’nde havaların ısınmasıyla birlikte artan bisiklet ve motorlu araçların kullanılmaması için sürücülere uyarılar yapılacak. Haftanın 2 günü gerçekleştirilecek denetimlerle vatandaşların güvenli bir şekilde vakit geçirmeleri hedefleniyor. 

İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle

Konuyla ilgili Zabıta Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada vatandaşların refahı ve huzuru için çalışmaların devam ettiği ifade edilerek, “Araç trafiğine kapalı olan Çark Caddesi’nde havaların ısınmasıyla birlikte bisiklet ve motorlu araç kullanımında artış gözlenmiştir. Vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde vakit geçirmesini sağlamak, huzur ve refahını temin etmek için İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle denetimlerimizi başlatıyoruz” denildi.

Haftada 2 gün denetim

Denetimlerin haftada 2 gün olacağına yer verilen açıklamada, ilk olarak uyarıların yapılacağı ardından ise 5327 Kabahatler Kanunu çerçevesinde işlemlerin gerçekleştirileceği belirtildi. Araç trafiğine kapalı olan Çark Caddesi’nde bisiklet ve motorlu araçlarla seyahat etmenin tehlikeli ve yasak olduğu dile getirilerek, vatandaşlara hassasiyet çağrısında bulunuldu.