Vekiller Örnek Olacak, Özlenen Tablo Oradan geldi…

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Akyazı’da gerçekleştirilen programlarının ardından Çarşı içine girere,  bir ayakkabı ustasının dükkanına konuk oldu.

Siyasi Vekillerimizin seçim dönemlerinde çokça yaptığı ve ardından unutulan bu tarz, vatandaşla iç içe zaman geçiren vekillere örnek olması nedeniyle önemli anlar yaşandı.

Vatandaşının oyu için gelen, sonra 5 yıl boyunca 5 kes bile gelmeyen vekillerin siyaseti ile her geçen gün siyasilere olan güven önemini yitiriyor.

Çeşitli temaslar ve ziyaretler kapsamında Akyazı ilçesine giden Vali Ahmet Hamdi Nayir, ilçedeki Aday Öğretmenlerle Tanışma Toplantısında bir araya geldi.

Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve Aday Öğretmenlerin katıldığı program Akyazı Mehmet Niyazi Özdemir İlçe Halk Kütüphanesinde gerçekleştirildi.

“Zanaatkâr Ziyafettin Şimşek’i Ziyaret Etti”

Aday Öğretmenlere görevlerinde başarılar dileyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, programın ardından Akyazı Çarşı içindeki dükkânında ayakkabıcılık yapan 72 yaşındaki Ziyafettin Şimşek’i ziyaret etti.
Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek 59 senedir ayakkabı tamircisi olarak esnaflık yaptığını belirten Ziyafettin Şimşek, kaybolmaya ve unutulmaya yüz tutmuş zanaatlar arasındaki ayakkabıcılık mesleğini teknolojiye inat, el emeği göz nuruyla yaşatmaya çalıştığını söyledi.

Ziyafettin Şimşek’in elini öperek hayırlı işler dileğinde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, kendisiyle bir süre sohbet ederek mesleğe başlama hikâyesini de dinledi.