Mezarlıklara ek sefer düzenleneceği açıklanırken, bayram boyunca ulaşıma yüzde 50 indirim geldi.

Ayrıca, yakınlarının defnedildiği yeri tespit etmek isteyenler, Mezarlık bilgi sisteminden yararlanabilecekler.

İlk gün mezarlık ulaşımı ücretsiz

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı rahat bir şekilde geçirebilmeleri için gerekli önlemleri aldı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, arife günü ve bayram namazından sonra mezarlıklara ek sefer uygulaması yapacak.

Arife günü ve bayram süresince Büyükşehir Belediyesi önünden saat 08.00’den 17.00’ye kadar Emirdağ ve Emir Sultan Mezarlıkları’na belediye otobüsleri ile saat başı sefer düzenlenecek.

Vatandaşlar, bayramın 1. günü Bayram Namazı’ndan sonra düzenlenen ek seferler sayesinde mezarlıklara belediye otobüsleri ile ücretsiz olarak gidebilecek.

Ayrıca Camili ve Karaman bölgelerinde ikişer adet belediye otobüsü bayram namazı öncesi vatandaşların şehir merkezine ulaşımlarını sağlayacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, bayram günlerinde ulaşımın yüzde 50 indirimli olacağı da belirtildi.

Bayramlaşma Tunatan’da

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yanı sıra Valilik, Ticaret Odası, SESOB, Ticaret Borsası, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, STK Temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilecek Bayramlaşma Töreni, saat 10.00’da Tunatan’da.

Otobüsler Camilerin Önünden Kalkacak

Mezarlıklara gidecek otobüsler camilerin önünden hareket edecek. Emirdağ Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri; Orhan Camii, Mecidiye Camii, Yeni Camii, Kavaklı Camii, Sezginler Camii, Karaosman Camii, Karaman Camii, İhsaniye Camii, Şeker İstiklal Camii, Şeker Camlı Camii, Ali Kuzu Camii, Valide Camii, Güllük Camii önünden kalkacak.

Erenler Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri; Donatım Camii (Şube Arkası), Aziziye Camii, Gıyasettin Benli Camii, Küpçüler Camii, Yeşiltepe Camii, Erenler Merkez Camii, Bahçeli Camii, Yeni Eren Camii ve Güllük Camii önünden hareket edecek.

Serdivan Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri; 32 Evler Hacı Bayram Camii, Yıldız Camii, Karşıyaka Camii, Yeşil Camii (Kazımpaşa Yolu), İbrahim Ağa Camii, Albay Şükrü Arıcı Camii, Çark Sanayi Eren Camii, Medine Camii ve Bahçelievler Merkez Camii önünden kalkacak.

Nöbetçi Birimlerle Hizmette

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı tatili süresince vatandaşın sorun yaşamaması için nöbetçi birimlerle hizmete devam edecek.

Vatandaşlar içme suyu ve kanalizasyon ile ilgili problemleri için Alo Su Arıza 185 telefonu ve SASKİ santralinin 278 38 92–93–94–95–96 numaralı telefonlarını arayabilecek.

Cenaze işleri için nöbetçi ekibi ve Alo Cenaze 188 numaralı telefonuyla bayram süresince hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi de nöbette olacak.

Vatandaşlar, 277 54 54’den Haber Merkezi’ne ulaşabilecek. Ulaşım Müdürlüğü bayram süresi boyunca vatandaşın şikâyetlerini Hareket Amirliği’nin 277 54 23 no’lu telefonuyla cevaplayacak.

Vatandaşlar yangın ihbarları için her zaman olduğu gibi ALO İtfaiye 110’nu arayabilecek. Ayrıca bayram süresi boyunca hizmet verecek Zabıta Daire Başkanlığı’nın nöbetçi birim telefonu 277 54 10.