Meslekte Vizyon Çalışma Grubu Erol Kocacık: “Mesleğimizi toplum nezdinde daha da tanınan hale getireceğiz” dedi.

Kocacık: “Sakarya SMMM Odasını daha güçlü ve herkezin odası yapmak için 17 projemizle birlikte yola çıktık” dedi…

Sakarya’da 18-19 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşecek olan Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Sakarya S.M.M.M Odasının 21 Olağan Genel Kurulu’na “Meslekte Vizyon Çalışma Gurubu” olarak aday gösterilen Sakarya’nın tanınmış 33 yıllık Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Erol Kocacık; hedef ve projelerini anlattı.

Bize verilen görevi yerine getirmek için aday gösterildik

Geçen dönem de “Meslekte Vizyon Çalışma Gurubu” bu yılda meslektaşları tarafından aday gösterilen Erol Kocacık; “Biz ortak akıl prensibi ve çözüm odaklı çalışmalar ile, tüm meslektaşlarımızı kucaklayan, yönetim ve temsil kabiliyeti yüksek kadrolardan oluşan ekip arkadaşlarımızla bir araya gelerek, görev almak için değil, meslektaşlarımızın bize duyduğu güven ve bize verdiği görevi yerine getirmek için 17 projemizle birlikte yola çıktık” dedi.

Meslektaşlarımız arasındaki küskünleri barıştıracağız

“Odamız yönetim ve diğer kurullarına hizmet etmenin yanında sivil toplum örgütleriyle ortak akıl geliştirip şehrin geleceğine de yön vermeye ye hazırız” ifadesini kullanan Erol Kocacık; “Biz; 20 Mayıs’ta göreve geldiğimiz ilk günden itibaren insanları kucaklamak, Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı daha güçlü ve herkezin odası yapmak, küskünleri barıştırmak, mesleğimizi toplum nezdinde tanınan bir yere getirmek için çalışacağız” dedi.

Proje ve hedefleri

Meslekte Vizyon Ekibi olarak bu yola çıkarken, hedeflerine ulaşabilmek için uzun soluklu çalışmalar yaptıklarını belirten Erol Kocacık; Ekibiyle birlikte geliştirdikleri projeleri şöyle sıraladı: “Uygulama ve Bilim Kurulu oluşturulacaktır. Oda üyelerine 2003 yılından beri olmayan ait bir Almanak yapılacaktır. Oda olarak, en az 2 avukatla sözleşme yapılacaktır. Odamızın KALDER (Türkiye Kalite Derneği) üye olması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır. Odamıza profesyonel bir genel sekreter ataması yapılacaktır. Meslektaşlarımızın mesleki ve kültürel eğitimleri için çalışmalar yapılacaktır. (Yabancı dil, kişisel gelişim, yönetim becerilerinin geliştirilmesi v.b.) Mesleki sorunlar komisyonunun daha aktif ve üretken bir konuma getirilmesi için çalışmalar yapılacaktır. Meslek mensuplarının faydalanacağı, insan kaynakları & kariyer planlaması çalışmaları yapılacaktır. Üye çağrı merkezi kurulacak ve e-forum hizmeti verilecektir. Meslek mensuplarımızın ihtiyacı olan elemanların eğitimi için çalışmalar yapılacaktır. Resmi kurum ve kuruluşlarla sağlıklı ilişkiler kurarak, mesleğimizin geliştirilmesi ve mesleğin toplum nezdinde tanınması için sürekli çalışma ve organizasyonda bulunulacaktır. Mesleğimize uzun yıllarını vermiş, bugüne kadar odamıza ve mesleğimize büyük hizmetler sunmuş meslek mensubu büyüklerimizin onurlandırılma şartlarını belirleyen bir yönerge hazırlanacaktır. Üyelerimizle turistik geziler, sportif aktiviteler, sosyal amaçlı toplantılar yapılacaktır. Meslek mensuplarımızın hastalık, ölüm gibi önemli olaylarda mücbir sebep varlığının kabul edilmesi için özel çalışmalar yapılacaktır.

Meslektaşımızın ve aile bireylerinin eğitim, sağlık, eğlence, kültür, turizm ve spor gibi etkinliklerinde ilgili firmalarla gerekli çalışmalar yapılarak özel indirimler ve imkanlar sağlamaya çalışılacaktır.

Tüm meslek mensuplarımızı kapsayan sosyal-mesleki etkinlikler ve organizasyonlar düzenlenecek, böylelikle meslektaşlarımız arasında dostluk ve paylaşımın pekiştirilmesi sağlanacaktır. Üyelerimizin kendileri ve aileleri ile ilgili, finans,sağlık ve eğitim sektöründe şehrimizin firmaları ile özel anlaşmalar sağlanarak uygun fiyat ve özel imkan ayrıcalıklarının sağlanmasına çalışılacaktır.”