Yeni dönem kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Ekim ayında, Türk sinema tarihinin en önemli oyuncularından Hülya Koçyiğit’in de Sakaryalılarla buluşacağını belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizle, şehrimizde kültür sanat hayatını daha da canlı tutmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız Ekim Ayı Kültür Sanat Etkinliklerimizle birbirinden önemli programları yine vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Etkinlikler kapsamında düzenleyeceğimiz Ustalara Saygı programında, Hülya Koçyiğit’i konuk edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı Ekim Ayı Kültür Sanat Etkinliklerimize davet ediyor ve sanat dolu günler diliyorum” dedi.

Birbirinden önemli programları Sakaryalılarla buluşturacak Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri takvimi ise şöyle:

02-31 Ekim 2013 / OSM - Sakarya Sanat Galerisi Sergi: Çağdaş Türk Resminden Örnekler Nevzat Ural Koleksiyonu

08 Ekim 2013 Salı 19.00 / Ziya Taşkent Konser Salonu Konser: Ziya Taşkent Besteleri Konseri Sanatçılar: Eda Karaytuğ - Bekir Ünlüataer Ziya Taşkent Konser Salonu Açılışı Katılım Davetiyelidir

09 Ekim 2013 Çarşamba 19.00 / Ofis Sanat Merkezi Söyleşi ve İmza Günü Dünya’yı ‘Durduran’ 60 Gün Markar Esayan (Gazeteci - Yazar) Dr. Cemil Ertem (Gazeteci - Yazar)

21 Ekim 2013 Pazartesi 18.00 / AKM Sinema Günleri Film Gösterimi: Eşkıya Söyleşi: Suat Köçer (Sinema Eleştirmeni / Film Arası Dergisi Gen. Yay. Yön.)

24 Ekim 2013 Perşembe 19.00 / AKM Rabia Buluşmaları RABİA: Yeni Bir Dünya Konuşmacılar: Abdurrahman Dilipak - RABİA Platform Sözcüsü Cihangir İşbilir - RABİA Platform Koordinatörü 25 Ekim 2013 Cuma 19.00 / AKM Ustalara Saygı