Sakarya Büyükşehir Belediyesi 20. Ramazan Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor, ayın coşkusu ve güzellikleri Kent Meydanı’nda yansıyor.

Konserler, şiir geceleri, meddah ve gölge oyunu gösterilerinin yer aldığı etkinlikler kapsamında Türkmenler Gecesi gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Irak Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Eşref Kamil, Büyükşehir yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kardeşlik Ada’sı: Sakarya

Kardeşlik coğrafyası Sakarya’da, bu birlik ve berberliği güçlendirici önemli etkinliklerin düzenlendiğini ifade eden Başkan Toçoğlu, “Türkmen kardeşlerimizi şehrimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Kardeşlik şehri Sakarya’mızda, birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştıracak ve bu bağları devam ettirecek önemli adımlar atmayı sürdüreceğiz.

Etkinliğimize katılan vatandaşlarımıza ve bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Toçoğlu’na teşekkür

Irak Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Eşref Kamil ise, “Çok muhteşem bir gece oldu.

En azından Sakarya halkı bir Türkmen Gecesi görmüş oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun bu gecenin gerçekleştirilmesinde büyük katkıları oldu.

Kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kerkük İlahi Grubu

Yapılan selamlama konuşmalarının Kerkük İlahi Grubu, Kent Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu.

Grup okuduğu kaside ve ilahiler ile dinleyicileri mest etti.Kerkük İlahi Grubu’n sergilediği performansı hayranlıkla dinleyen Sakaryalılar, program sonunda grubu dakikalarca alkışladı.