Büyükşehir 16 ilçede karla mücadele ediyor
16 ilçede devam eden karla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan YOLBAK Başkanı Haydar Akbulut, “Büyükşehir Belediyesi olarak toplam uzunluğu 2 bin 78 kilometre olan 420 grup yolunda çalışma yapıyoruz. 60 araç ve 150 personel ile tam kadro 16 ilçede sahadayız. Şuan bir sorunumuz yok. İki günde toplam 400 ton tuz attık” dedi.

Büyükşehir ekiplerinin 60 araç ve 150 personel ile tam kadro sahada olduğu bilgisini paylaşan Akbulut, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına azami bir çaba ortaya koyduklarını söyledi. Akbulut eksili derecelerde seyreden hava sıcaklıklarının buzlanmaları da beraberinde getirdiğini, buzlanmaya karşı da tuzlama çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini kaydetti.

An itibariyle sorun yok
Akbulut, “Bugün saat 08.00 itibari ile 16 ilçemizde toplam 74 grup yolu ulaşıma kapalıydı. Ekiplerimizin yoğun çalışmaları neticesinde saat 17.00 raporunda 70 grup yolunun ulaşıma açıldığını görmüş bulunuyoruz. Yoğun çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak toplam uzunluğu 2 bin 78 kilometre olan 420 grup yolunda çalışma yapıyoruz. Ekip ve donanım olarak eksiğimiz yok. Hazırlıklarımızı buna göre yapmıştık. İlçe belediyelerimizin de destekleriyle karla mücadele çalışmalarımızı bütüncül bir şekilde yürütüyoruz. An itibari ile hiçbir sıkıntımız yok” diye konuştu.

400 ton tuz attık
Akyazı ve Geyve’de bir, Kocaali’de ise iki grup yoluna ulaşımın saat 19.00 itibariyle sağlanacağı öngörüsünde bulunan Akbulut, “İfade ettiğimiz gibi, Büyükşehir ekiplerimiz 60 araç ve 150 personel ile tam kadro sahadalar. Ekiplerimiz işlerini sıkı tutuyorlar. İhtiyaç hasıl olduğunda AFAD ekipleri de çalışmalarda görevler alabiliyorlar. Bunun dışında tüm Sakarya’da ana arterlerde tuzlama çalışması yapıyoruz. Son iki günde toplam 400 ton tuz serimi yaptık. İlçe belediyelerimizle koordinasyon içerisindeyiz. Tuzlama konusunda da birlikte hareket ediyoruz” dedi.

Kar lastiği uyarısı
Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Akbulut, “Mevsim şartlarına uymayan araçlarla seyahat edilmemesi konusunda hemşerilerimize uyarılarımızı yineliyoruz. Kış lastiği olmayan araçlar trafikte önemli sorunların yaşanmasına sebep olabiliyor. Mal kayıplarının yanında can kayıplarına yaşanmasına kapı aralayacak bu araçlarla seyahat edilmemesi hususunda ayrıca bir hassasiyet beklediğimizi tüm vatandaşlarımıza duyuruyoruz. Mümkün mertebe toplu taşımanın tercih edilmesi hepimizin işini kolaylaştıracaktır. Şimdiden gösterecekleri hassasiyet için vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.