Büyükşehir Belediyesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı’nda düzenlenen Erzurumlular Hemşeri gecesi’ne katılan Başkan Toçoğlu, “Şehrimizde, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilemekteyiz.

Bu birlikteliğimiz tüm Türkiye’ye örnektir. Sakarya’mız farklı kültürlerin kurduğu kardeşlik ve dostluk bağları ile güçleniyor. Allah birliğimizi daim kılsın” dedi.

Erzurumlular Hemşeri Gecesi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 20. Ramazan Etkinlikleri, ayın ruhunu ve değerini yansıtan programlarla devam ediyor.

Ramazan ayı boyunca devam edecek etkinlikler kapsamında meddah ve gölge oyunu gösterileri, konserler ve şiir dinletilerine ev sahipliği yapacak olan Kent Meydanı’nda, Ramazan ayının ilk Hemşeri Gecesi düzenlendi.

Dadaş kültürünün tanıtıldığı Erzurumlular Hemşeri Gecesi’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Erenler Belediyesi Başkan Vekili Osman Aydın, Erzurumlular Dernek Başkanı Adnan Akbaş, Sakarya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ali Çiftçi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Diğer kültürlerden ilham alıyoruz

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sakarya Erzurumlular Derneği Başkanı Adnan Akbaş, “Ramazan ayında düzenlenen bu etkinlikler, şehrimizdeki kültür dokusunun ne kadar zengin olduğunu göstermektedir. Sakarya’nın kültürlerini bu meydanda buluşturan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum.

Bizler Sakarya’da kendi kültürümüzü yaşatırken diğer kültürlerden de ilham almaktayız.

Kültürümüzü yaşatmak, tanıtmak, sevdirmek ve hepsinden önemlisi insanların barış içerisinde kardeşçe yaşamalarına yardımcı olmak görevlerimiz arasındadır.

Dernek faaliyetlerimizde hiçbir ayrımcılık gözetmeden herkese eşit mesafede durarak ve bireye değer vererek yürütmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Birliğimiz daim olsun

Sakarya’da kurulan birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamının tüm Türkiye’ye örnek olacağını belirterek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Şehrimizde, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilemekteyiz.

Bu birlikteliğimiz tüm Türkiye’ye örnektir. Sakarya’mız farklı kültürlerin kurduğu kardeşlik ve dostluk bağları ile güçleniyor. Allah birliğimizi daim kılsın.

Bu birlikteliğimizi sürdürerek, şehirlerimizi ve ülkemizi kalkındırma yolunda çalışmaya devam edeceğiz. Programa katılan herkese teşekkür ediyorum. Geceniz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Fikirleri hayra yorduk, dadaş olduk

Konuşmaların ardından Gazelhanlar Alper Gerek ve Neşet Deve’nin seslendirdikleri gazeller ile devam eden programda daha sonra minik dadaş Enes Gürbüz sahne aldı.

Dadaş şiirini büyük bir içtenlikle okuyan minik Enes, Kent Meydanı’nı dolduran vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Programın sunucusu Yahya Bakır’ın bar şiirini okuması ile devam eden gecede son olarak halk oyunları ekibi sahne aldı.

Davul ve zurna eşliğinde, Erzurum’la özdeşleşen geleneksel bar oyununun en güzel örnekleri Sakaryalılar için sahnelendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, düzenlenen hemşeri gecesinin ardından Kent Meydanı’nda kurulan Erzurumlular standını ziyaret ederek, yürütülen dernek faaliyetleri hakkında Dernek Başkanı Adnan Akbaş’tan bilgi aldı.