Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projesi’nde çalışmaların kısa süre içerisinde başlatılacağını açıkladı. Başkan Toçoğlu tarafından müjdesi verilen projenin ayrıntıları kamuoyu ile paylaşılmış, geçtiğimiz günlerde ise ihale süreci tamamlanmıştı. Bölgede başlatılacak çalışmalar ile ilgili konuşan Başkan Toçoğlu, “Hedefimiz kuzey sahillerini mavi bayrakla buluşturmak. Karasu ve şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Karasu Sahil Parkı

Projede yer teslim işlemlerinin de tamamlandığını ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, yaklaşık 25 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek çalışmanın ayrıntılarını da paylaştı. Toçoğlu, “Şehrimiz turizm potansiyeline katkı sunmayı hedeflediğimiz Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projesi kapsamında içerisinde amfi tiyatro, oturma ve çocuk oyun grupları, plaj futbol ve voleybol sahaları, yürüyüş yolları ve diğer sosyal alanların yer alacağı kapsamlı bir çalışma hayata geçireceğiz” dedi.

Turizm Potansiyeline Katkı

Sakarya’nın önemli bir turizm bölgesi olduğuna da dikkat çeken Başkan Toçoğlu, “Yerel Seçimlerde verdiğimiz tüm sözleri bir bir hayata geçiriyoruz. İnşallah Karasu’nun ardından Kocaali ve Karaboğaz sahillerinde gerekli düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Biz şehrimizin turizm potansiyelinin bilincindeyiz. Bu alandaki çalışmalarımız da artarak devam edecek. Sakarya’yı birlikte güzelleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.