Proje üzerinde gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve 16 milyonluk Karasu Atıksu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Rüstem Keleş; “Karasu’nun atıksuları en ileri arıtmadan geçecek ve doğal ortama deşarj edilecek. Bu sayede Sakarya Nehri ve Karadeniz’in kirliliğinin de önüne geçilecek. İlçeden Karadeniz’e bir damla atıksu karışmayacak. Kuzeyin sahili, doğal güzellikleri korunacak.”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karasu Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Tesislerin zemini ile ilgili proje üzerinde gerekli düzenlemelerin yapıldığını ifade eden Rüstem Keleş, “Şehrimizin kuzeyi çok önemli bir yatırıma kavuşuyor. Karasu ilçe girişinde yaklaşık 32 bin metrekare üzerinde Atıksu Arıtma Tesisinin inşası devam ediyor” diye konuştu.

Evsel ve Endüstriyel Atıklar Arıtmaya
İnşa edilecek tesislerde Karasu’daki tüm evsel ve endüstriyel atıkların en ileri teknoloji ile arıtılacağına vurgu yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “İlçede toplam maliyeti 16 Milyon TL olan bir yatırım hayata geçiriliyor. İnşallah projemizin tamamlanmasıyla Karasu’nun atıksuları en ileri arıtmadan geçecek ve doğal ortama deşarj edilecek. Bu sayede Sakarya Nehri ve Karadeniz’in kirliliğinin de önüne geçilecek. İlçeden Karadeniz’e bir damla atıksu karışmayacak.  Kuzeyin sahili, doğal güzellikleri korunacak. Yatırımın, bölgeye ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.