Büyükşehir Belediyesi’nin muhafaza ettiği ve kaçakların önüne geçtiği Sapanca Gölü’nün seviyesi 32.20 olan maksimum noktaya ulaştı. Başkan Yüce, “Hamdolsun, dünyanın kuraklığı konuştuğu bir dönemde gölümüzün maksimuma ulaştığını gördük. Koruyup kollamak için çok çalıştık, sonuçlarını alıyoruz” dedi. Seviyenin önümüzdeki günlerde beklenen yağışlarla birlikte rekor kırması bekleniyor.

Kaçakların önüne geçtiği Sapanca Gölünde su seviyesi maksimum noktaya ulaştı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, doğayı korumak ve gelecek nesillere aktarmak için yürüttüğü proje ve faaliyetlerin sonuçlarını alıyor. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) tarafından korunan ve sürekli olarak izlenen Sapanca Gölü’nden sevindiren bir haber daha geldi. Başkan Yüce’nin paylaştığı müjdede, göl seviyesinin maksimum noktaya ulaştığı ve son yılların en iyi seviyesini gördüğü bilgisine yer verildi.

Maksimum seviyeye ulaştı

Göl havzasının çevresini koruyan, kaçak kullanımları teknik teçhizatlarla tespit eden, su kalitesini tam donanımlı laboratuvarında inceleyen Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü çalışmalardan olumlu dönüşler aldı. Özellikle son yıllarda su kalitesi en iyi noktaya ulaştı, gölden su kullanımları da tam anlamıyla denetim mekanizmasına dâhil oldu. Göldeki seviye ise bugün itibariyle maksimum olan 32.20’ye ulaştı. 

Kaçakların önüne geçtiği Sapanca Gölünde su seviyesi maksimum noktaya ulaştı.

“Tüm faktörleri inceleyip müdahale ediyoruz”

Müjdeyi sosyal medyada açıklayan Başkan Yüce, “Hamdolsun, dünyanın kuraklığı konuştuğu bir dönemde gölümüzün maksimuma ulaştığını gördük. Koruyup kollamak için çok çalıştık, sonuçlarını alıyoruz. SASKİ olarak gölün korunması ve varlığını en iyi şekilde sürdürebilmesi için şehirde her an nöbet tutuyoruz. Suyun kalitesi, gölden su kullanımı ve çevre faktörlerini inceleyip gerekli müdahaleleri geç kalmadan yapıyoruz. Yıllar önce kuraklıkla karşı karşıya kalan gölümüz Allah’ın nasip ettiği bereket ve çalışmalarımızla en iyi noktaya ulaşmıştır” dedi.