Karayolları Taşıma Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı: 

Karayolları taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen ve taşımanın şekline göre türlere ayrılan Yetki Belgesi sahiplerine af geldi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunarak şunları dile getirdi:

“2006 yılından bu yana Karayolları taşımacılığı ile ilgili yetki belgesi işlemlerini sistemli olarak yürüten Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylı karayolları taşımacılığı yetki belgeleri ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.

Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanlığı tarafından 28655 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelikteki değişikliğe göre bu yönetmelikteki geçici maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle, yetki belgesi yenileme süresini geçirerek yetki belgesi yenileme hakkını kaybetmiş veya yetki belgesi iptal edilmiş olan K türü yetki belgesi sahibi gerçek veya tüzel kişilerin 30.04.2014 tarihine kadar yazılı olarak müraacat etmeleri halinde yenileme hakkı kaybedilmiş veya iptal edilmiş olan yetki belgeleri, yetki belgesi geçerli tam ücretinin %25’i tutarında ücret tahsil edilmesi ve bu yönetmelikte ön görülen diğer şartların sağlanması kaydıyla adlarına yeniden düzenlenecektir.

Dolayısıyla bu değişiklikle geçerli tam ücret üzerinden oranında bir indirim söz konusudur. Konuyla ilgili tüm üyelerimizi bu aftan yararlanmaya davet ediyorum.”