SAGİAD İş Kadınları Kulübü Üyeleri; Bilecik’te iş ve kültür gezisine katıldı

SAGİAD İş Kadınları Kulübü üyeleri, Bilecik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) ev sahipliğinde Bilecik'te iş ve kültür gezisine katıldı.

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu’na (MARİFED) bağlı olarak 21 yıldır faaliyet gösteren Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (SAGİAD); İş Kadınları Kulübü; 12 kişilik bir heyetle Bilecik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) ev sahipliğinde Bilecik’e İş-Kültür gezisi düzenledi.

Kadınlar iş hayatında erkeklere göre daha titiz

Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği SAGİAD İş Kadınları Kulübü 
Sakarya’da 10 farklı firmada faaliyet gösteren bayanların katılımı ile yapılan gezi; Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar’ın eşi Dr. Nihal Akpınar’ın SAGİAD heyeti kahvaltıda bir araya gelmesiyle başladı. Kahvaltıda Dr. Nihal Akpınar; Bilecik'in sektörel ve kültürel değerlerine ilişkin bilgi verdi. Kadınların iş hayatında erkeklere göre daha titiz ve duyarlı olduğunu belirten Dr. Akpınar; Türkiye'de kadın girişimcilerin başarıları ve sayılarının giderek artmaya başladığını söyledi.

Kadınların girişimci ruhları ve sosyal yönlerinin artıyor

SAGİAD İş Kadınları Kulübü Başkanı Serap Yılmaz ise bu tür iş ve kültür gezileri sayesinde kadınların girişimci ruhları ve sosyal yönlerinin artacağına inandığını kaydetti. BİSİAD Genel Sekreteri Ali Arlı’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Bilecik'in özellikle mermer, seramik ve madencilik alanlarında ön plana çıktığını ve günden güne gelişen bir sanayi kenti olduğunu anlatarak, Bilecik'in sektörel faaliyet alanları ve tarihi mirasını tanıttı. Kahvaltı ardından Dr. Nihal Akpınar’ın Kadınlar kulübü için hazırlattığı hediyeler ve İş Kadınları Kulübünün götürdüğü hediyelerin takdimi gerçekleşti.

Bilecik’in önde gelen fabrikalarına ziyaret

Kahvaltının ardından; SAGİAD İş Kadınları Kulübü heyeti Ali Arlı ile Bilecik’in önde gelen firmalarından Arslan Alüminyum, Porlant Porselen ve Bien Seramik fabrikalarını ziyaret ederek, fabrikaların içinde gözlemlerde bulundu. Firma ziyaretlerinden sonra SAGİAD Heyetine öğle yemeğinde Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can eşlik etti. Yemek sonrasında Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanmış hediyeler katılımcılara sunuldu.

İş gezisinin ardından kültürel gezi


SAGİAD heyeti daha sonra Bilecik’in doğal güzelliklerinden biri olan Göl Parkı gezerek, Yörük Çadırında dinlenme molası verdi. Ardından Şeyh Edabali Hz. Türbesine giden SAGİAD Heyeti; Osmanlı Devleti’nin kuruluş mücadelesini rehberlerden dinleyerek keyifli bir ziyarette bulundu. Hem iş hem kültür gezisini bir arada yaptıklarını dile getiren SAGİAD İş Kadınları Kulübü üyeleri; “Bu bizim için farklı ve verimli bir gezi oldu. BİSİAD‘a bizi bu kadar güzel ağırladıkları ve sundukları hediyeler için SAGİAD’a da bize bu fırsatı sunduğu için çok teşekkür ediyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi. Gezi katılımcı bayanların Şeyh Edabali türbesinde ki ziyaretinden sonra son buldu.