SAPANCA’DA SAYDER’ DEN MUHTEŞEM ORGANİZASYON

Sapanca Sayder 4.Mahalli At Yarışları 01-02 Ağustos Cumartesi ve Pazar Günleri Kurtköy Meydan Hipodromu’ nda yapıldı.

Kısa bir süre önce vefat eden Sapanca’ lı önemli jokey Hüseyin Orhon da, etkinlikler sırasında anıldı.

Sapanca Belediye Başkanlığı ile Sapanca At yetiştiricileri Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Mahalli At Yarışları’ nın 4.sü, halkın ve protokolün yoğun katılımıyla ve 2 gün süreli olarak Sapanca Kurtköy Meydan Hipodromu’ nda yapıldı.

İlk gün programında TJK tarafından Sapanca’ ya getirilen Pony Atlar mobil aracı sayesinde aileleri ile birlikte pony at parkurunda çocuklar pony atlara binerek at kültürü konusunda ilk bilgilerini aldılar ve at binerek hoşça vakit geçirdiler. Pony at parkuru Cumartesi ve Pazar olmak üzere iki gün boyunca kurularak otistik çocukların rehabilite amaçlı olarak  pony atlardan yararlanmaları sağlandı.

Etkinliklerin ikinci günü ise Sapanca Minder Sporları Merkezi güreşçileri ile çevre ilçelerden gelen güreşçilerin de katılımlarıyla minder güreş turnuvası düzenlendi. At yarışları başlamadan önce protokol önünde sporcuları kutlayan Sapanca Belediye Başkanı Doç.Dr. Aydın Yılmazer, güreşçilere bundan sonraki spor yaşamlarında başarılar diledi ve sporculara armağanlarını sundu.

Güreşlerin tamamlanmasının ardından 9 kategoride 4.Mahalli At Yarışları başladı. At yarışlarının koşulduğu kategorilerse, Rahvan A ve B grubu, Dörtnal, Arap Atları Tayları ve A,B, ve C grubu Arap atları, İngiliz A ve B grubu atlardı. Özellikle Arap Atları yarışları ile İngiliz atlarını yarışları kıyasıya bir rekabete sahne oldu. Mahalli At Yarışları’ nı, uzun yıllar boyunca hipodromlarda at yarış spikerliği yapan ünlü spiker Yüksel Saymaz yaptı.

At yarışları resmi koşuları başlamadan önce Rahvan At Gösteri Yarışı’ nda at binen Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, bindiği at üzerinde ilk metrelerde bir tedirginlik yaşasa da kendisinin belirttiği üzere çocukluk yıllarında yaşadığı at binme tecrübesinin gösteri yarışında kendisine büyük bir cesaret verdiğini ifade etti. Milletvekili Yavuz’ a gösteri yarışında Sayder Başkanı Cengiz Emil ve diğer jokeyler eşlik ettiler.

Olgun etkinliklerle  iki gün boyunca halkın ve kay-tılımcı protokol ile sponsorların büyük ilgisini çeken Sapanca Belediyesi, Sayder 4.Mahalli At Yarışları’ na Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz ve Ali İnci; Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Türkiye Yarışatı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği 2.Başkanı Turgay Kop ile Tyaysd Yönetim Kurulu Üyeleri Haydar Çevik, Murat İpkin ve Adil Tekinalp;İstanbul Veliefendi Hipodromu Müdür Yardımcısı Burak Yardımcı; Kocaeli Kartepe Hipodrom Müdürü Yurdaser Saçlı; Arap Atı Sahipleri Dernek Başkanı Ramazan Kaya; Öztürk Ekürisi adına Talip Öztürk’ ün kızı Büşra Öztürk; siyasi parti temsilcileri, ilçe protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarını çok sayıda temsilcisi ile yoğun bir halk kitlesi katıldı.

Mahalli Yarışların 4.defa çok olgun bir organizasyonla düzenlemesi konusunda açıklamalarda bulunan Sayder Başkanı Emil, Sapanca Bld. Başkanı Yılmazer, Kaymakam Yıldırım, milletvekilleri Yavuz, İsen ve İnci vatandaşların ve kendilerinin sosyal yaşamda çok sayıda etkinliğe katılmayı düşündüğünü ama Sapanca’ da,  mahalli at yarışları sayesinde bizzat böyle bir organizasyona katılarak haz duyduklarını belirttiler.

At yarışları konusunda Sapanca Belediye Başkanlığı ile Sayder’ in düzenlediği organizasyonun birçok ilçeye örnek olması gerektiğini belirten konuşmacılar, her geçen yıl at yarışı organizasyonunun Sapanca’ da daha büyüdüğünü ve büyüyeceğine inandıklarını belirterek başarılar dilediler. Mahalli At Yarışları organizasyonunda koşulan yarışların aralarında sponsorlar, birinci gelen at sahiplerine kupalarını, jokeylere madalyalarını ve yine protokol ve misafirler tarafından sponsorlara plaketleri takdim edildi.



Sapanca’ da 4.kez düzenlenen Mahalli At Yarışları konusunda açıklamalarda bulunan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer ve Sayder Başkanı Cengiz Emil, Sapanca’ da çok eski yıllardan beri bir gelenek olan ve ilçe ekonomisine girdi de sağlayan at yetiştiriciliği işiyle iştigal eden ailelerin de bulunduğunu ve Sapanca’ da düzenlenen at yarışları sayesinde bu ilginin canlı tutulduğunu belirttiler. Her geçen yıl bir öncek organizasyona göre daima başarı çıtasının yüksek tutulduğunun altını çizen Yılmazer ve Emil, halkın organizasyona ilgisinin yüksek katılımla gerçekleşmesinin mutluluk verici olduğunu ifade ederek, mahalli at yarışlarında desteklerini esirgemeyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ na, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ na, Sapanca Kaymakamlığı’ na, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ ne, Türkiye Jokey Klübü’ ne, Türkiye Yarışatı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği’ ne ve katkılarla organizasyona destekte bulunan tüm sporculara teşekkür ettiler.