AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, “SASKİ’nin çalışmalarından herkes gibi bizler de çok memnunuz. Büyükşehir Belediyemizin projelerini yakından takip ediyoruz. HES projesi Türkiye’ye örnek oldu” dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile elektrik üretimi deneme çalışmalarına başlanan HES ile kısa bir süre önce devreye alınan Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından hayata geçirilen ve elektrik üretimi deneme çalışmalarına başlanan Hidro Elektrik Santrali’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, ardından Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

HES ve Hızırilyas’ta İnceleme

AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek’e bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, HES’te elektrik üretimi deneme çalışmalarına başlandığını ifade ederek, “Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi olarak büyük bir enerji tüketicisiyiz. Vatandaşımıza içilebilir suyu ulaştırmak için harcadığımız enerjinin büyük bir kısmını Hidro Elektrik Santralimizden elde edeceğiz.

Bu sayede enerji maliyetlerimiz düşecek, hızlanacak yeni yatırımlar ile Sakarya kazanacak” dedi. Kısa bir süre önce devreye alınan Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde gerçekleştirilen incelemelerde ise, “Tamamen oto kontrol sistemi ile çalışan Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde şehrimizin su değerlerini sürekli kontrol altında tutuyoruz.

Şebekelerden alınan numuneler incelendiğinde dünya standartlarının dahi üzerinde içmesuyuna sahip olduğumuz görülüyor” diye konuştu.

Yerel yönetimlere örnek

Düzenlenen inceleme gezisinin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin çok önemli projelerini SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş ile inceleme fırsatı bulduk.

SASKİ’nin çalışmalarından herkes gibi bizler de çok memnunuz. Öncelikle Hidro Elektrik Santrali’ni ziyaret ettik. Muazzam bir sistem kurulmuş.

Sakarya’da böyle bir teknolojinin olması ve bu yatırımın Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi, bizleri ziyadesiyle mutlu etti.

Ülkemizde ve yerel yönetimlere örnek olacağını düşündüğümüz bir çalışma” şeklinde konuştu.

SASKİ’nin çalışmalarından memnunuz

Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin şehir adına önemli bir kazanç olduğunu ve Sakarya’da suyun çeşmeden içildiğini ifade eden Atabek, Çok muazzam bir sistem kurulmuş.

Şehrimizin çeşmelerinden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebileceğini bir kez daha görmüş olduk. Zaten evlerimizde şebeke suyunu gönül rahatlığıyla içiyoruz.

Bu noktada hem Sayın SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş’e hem de SASKİ çalışanlarını tebrik ediyor, çalışmalarındaki başarılarının devamını diliyoruz.

Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. HES Türkiye’ye örnek oldu” dedi.