“Ali Gaffar Okkan ismi Sakarya için bir onur kaynağıdır”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye’nin tarihine iz bırakan emniyet müdürü Hendekli Ali Gaffar Okkan’ı şehadetinin 21. yıldönümünde Hendek deki kabri başında andıYüce, “O’nun attığı tohumlar kardeşlik, barış ve huzur getirdi. Şehidimizin ismi Sakarya için bir onur kaynağıdır. Rahmetle anıyorum” dedi. Duygusal anların yaşandığı anmada Yüce ve katılımcılar, şehidin kabri başında dualar etti.

Hendek’te Anma Törenine katıldılar…

Dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, 21 yıl önce bugün şehit edilmişti. Duruşuyla, yaptığı işlerle, vatan aşkıyla milyonların kalbine dokunan, Türkiye’nin gönlünde taht kuran, barışın ve kardeşliğin timsali Şehit Gaffar Okkan mezarı başında anıldı. Hendek’te bulunan şehidin kabri başında düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de katıldı. Ayrıca Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Aydın Kutlu, Sakarya Barosu Başkanı İlknur Ebiz Yıldız, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, belediye başkanları, Okkan’ın ailesi, Emniyet Teşkilatı üyeleri ve yargı mensupları programda yer aldı. Duygu dolu anların yaşandığı anmada Yüce ve katılımcılar, çiçekler bıraktıkları Okkan’ın kabri başında dua etti.

Hendek’te Anma Törenine katıldılar…

Hendek’te Anma Törenine katıldılar…

“Kardeşlik, barış ve huzur tohumları ekti”

Başkan Yüce, Şehit Ali Gaffar Okkan’ın Sakarya için bir onur kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Bugün bizim için hem acı hem de gurur vesilesidir. Şehidimizin destanını biz evlatlarımıza anlatıyoruz. Şairin dediği gibi ‘dur yolcu bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı’ Bu ülke kefensiz yatanlarla yoğrulmuş bir vatandır. Diyarbakır ile Sakarya kardeş olmuştur. Diyarbakır’ın bugünkü halini şehidimiz görse ne kadar mutlu olurdu. O zaman atılan tohumlar bugün kardeşlik, barış, huzur getirdi. Her birimiz canımızı vatanımız, bayrağımız için vermeye hazırız. Ali Gaffar Okkan’ın ismi Sakarya için bir onur kaynağıdır. Bu vesileyle şehidimizi vefatının 21. yılında rahmetle anıyorum” dedi.

Hendek’te Anma Törenine katıldılar…

Hendek’te Anma Törenine katıldılar…

Hendek’te Anma Törenine katıldılar…