Hendek Yeşilyurt bölgesindeki muhtarlar, 10 Milyon TL’lik yatırımların devreye girmesinden sonra çeşmelerinden birinci sınıf su aktığını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Hendek Yeşilyurt bölgesinde devreye alınan içmesuyu arıtma tesisi ve isale hattı projeleri sayesinde şehrin doğusunda çeşmelerden birinci sınıf içmesuyu akmaya başladı. SASKİ tarafından Yeşilyurt bölgesinin içmesuyu sorununa kesin çözüm getirmek için yaklaşık 2,5 milyon TL’lik yatırımla Yeşilyurt İçmesuyu Arıtma Tesisi ve 7,5 milyon TL’lik yatırımla isale hattı inşa edildi. Toplam 10 milyon TL’lik bu yatırımlar sayesinde Hendek Yeşilyurt bölgesinde yoğun yağışlarda yaşanan bulanma ve su yetmezliği gibi sorunlara kesin çözüm getirilmiş oldu.

Birinci Sınıf Su Akıyor Yapılan yatırımlarla çeşmelerden birinci sınıf su aktığını ifade eden Yeşilyurt Orta Mahalle Muhtarı İbrahim Tosun, “Yeşilyurtlular olarak büyük bir sevinç içerisindeyiz. Arıtma tesisi ve isale yatırımları sayesinde çeşmelerimizden billur gibi su akıyor. Gerçekten bizim için çok önemli bir hizmet. Bundan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu olmak üzere, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve tüm emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu. Suyu Gönül Rahatlığıyla İçiyoruz

Karatoprak Köyü Muhtarı Turgut İzci de “Yapılan yatırımlardan sonra çeşmelerden gönül rahatlığıyla su içebiliyoruz. Bizim yaşadığımız bu bölgede yoğun yağışlarda sularımız bulanık akıyordu. Arıtma tesisinin devreye girmesinden sonra ise yağışlara rağmen sularımız tertemiz akıyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Sivritepe Muhtarı İsmet Keskin ise, “Uzun zamandır bölgemizde yaşanan içmesuyu sorununa kesin çözüm getiren bu projeyi hayata geçiren Başkanımıza ve SASKİ’ye teşekkür ediyorum” dedi.