Arifiye Damla Derneği’ne bağlı Osman Baştan ve Halil İbrahim Köseoğlu Hocaefendilerin katkılarıyla hafızlığını bitiren M. Talha Söylemez, Muhammed Yasin, Abdullah Karagül, Mahmud Tüfekçi, M.Furkan Safitürk ve İbrahim Erdal hafızlarımız için düzenlenen merasime Arifiye halkı büyük ilgi gösterdi.

Kurra Hafız Enes Söylemez’in Kur’an tilaveti ile başlayan merasimde, açılış konuşmasını Damla Derneği Mütevelli Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Kesmen Hocaefendi yaptı. Hafızlığın, Allah’ın ve Hz. Muhammed’in övdüğü bir ibadet olduğunu ifade eden Kesmen, hafızlığın uzun süre sabırla ve metanetle çalışmanın bir meyvesi olduğunu söyledi. 

İcazete katılan hocaefendilerin ve Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’nun selamlama konuşmalarından sonra, onur konuğu olarak katılan İsmail Hünerlice Hocaefendi, hafızlığın önemini açıklayan ayet ve hadis-i şerifleri beyan etti. Ardından hafızlar sahneye davet edildi.
Hafızlıklarını ikmal eden 6 erkek talebenin kısa sureleri okumalarından sonra Geyve’nin Eşme Köyü İmam Hatibi Ahmet Taşçı Hocaefendi’nin duası ile takı merasimine geçildi. Takı merasiminin ardından Cemal Gündüz ve Akif Acar tarafından talebelere hafızlık belgeleri takdim edildi.

İcazet Merasimi’ne, halk arasında İsmailağa Cemaati olarak bilinen Mahmud Efendi’nin Sakarya vekili  Cevat Karadağ, Zonguldak/Ereğli vekili Musa Erdal, İddef Sakarya Sorumlusu Mustafa Yüzücü, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Tellioğlu, İlçe Emniyet Amiri Fatih Çetinkaya ile ilçe genel meclis üyeleri de katıldı. Programın sonunda Damla Derneği tarafından Arifiye Kültür Merkezi önünde konuklara döner ikramı yapıldı.