Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kurban Bayramı kapsamında il genelinde düzenlenen buluşmalara katıldı. Bayramın ilk gününde Kampüs Camii’nde yabancı öğrenciler ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, bayramın ikinci gününde ise Valilik, AK Parti İl ve ilçe başkanlıkları, ilçe belediyeleri ve STK’lar tarafından düzenlenen programlara katıldı, il protokolü ve vatandaşlar ile bayramlaştı.

 

Misafir öğrencilerle bayram namazı


Başkan Toçoğlu, Kurban Bayramı’nın ilk gününde Kampüs Camii’ndeydi. Çeşitli ülkelerden eğitim almak için Sakarya’ya gelen misafir öğrencilerle Bayram namazını kılan Toçoğlu, ardından devam eden program kapsamında öğrenciler ile kahvaltı sofrasında bir araya geldi. AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Sakarya Barosu Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu’nun da katıldığı programda açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Çok güzel bir bayram sabahı geçiriyoruz. Çeşitli ülkelerden şehrimize eğitim almak için gelen misafir öğrencilerimizle namazımızı kıldık, bayramlaştık. Tüm öğrencilerimizin bayramını tebrik ediyoruz. Kurban Bayramı’nın gönül coğrafyamıza barış, mutluluk ve esenlik getirmesi için dua ediyoruz” diye konuştu.

 

Şehir OSM’de bayramlaştı


Programlar, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Ofis Sanat Merkezi’nde düzenlenen Valilik Toplu Bayramlaşma Töreni ile devam etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Vali Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Bilgehan Saymaz, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Ali İhsan Yavuz, Hasan Ali Çelik ve Şaban Dişli, AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, Bara Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, SESOB Başkanı Hasan Alişan, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaşın bir araya geldiği programda şehir bayramlaştı.

 

İtfaiye teşkilatı programı


Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Valilik Toplu Bayramlaşma Töreni’nin ardından İtfaiye Teşkilatı ile bir araya geldi. Vali Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Bilgehan Saymaz, İl Emniyet Müdür Osman Babadağı, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ve SATSO Meclisi Başkanı Akgün Altuğ’un da katıldığı program, tören mangasının selamlanmasının ardından çalışanların bayramının tebrik edilmesi ile devam etti.

 

AK Parti buluştu


Başkan Toçoğlu, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programa katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, AK Parti İl Başkanı Uncuoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Üstün, Yavuz, Çelik ve Dişli, AK Parti MKYK Üyesi Atabek, AK Parti 22 ve 23. Dönem Milletvekili Yıldırım, İl Kadın Kolları Başkanı Hatipoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Keçeoğlu ve ilçe belediye başkanlarının da hazır bulunduğu programda çok sayıda partili bir araya geldi.

 

STK ziyaretleri


Kurban Bayramı’nın ikinci günündeki programlarına devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, STK’larla buluştu. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sakarya Yerel Kültür Derneği tarafından düzenlenen bayramlaşma programlarına katılan Başkan Toçoğlu, “Hep birlikte bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban Bayramı şehrimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirsin. Rabbim bize güç veren bu birlik ve beraberliği daim kılsın” ifadelerini kullandı.

 

Serdivan, Erenler, Adapazarı ve Taraklı Ziyareti


Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kurban Bayramı’ndaki programlarını ilçe belediye başkanlıkları tarafından düzenlenen buluşmalara katılarak tamamladı. Yerel Kültür Derneği ziyaretinin ardından İl Başkanı Recep Uncuoğlu ile Serdivan Belediyesi Bayramlaşma Töreni’ne katılan Başkan Toçoğlu ardından Adapazarı, Erenler ve Taraklı ilçelerinde partililer, belediye çalışanları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Kurban Bayramı’nın tüm İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini temenni etti.