Büyükşehir Belediyesi ‘Mahallemde İftar Var’ Serdivan Buluşması’nda konuşan Başkan Toçoğlu, “Hamdolsun ilçelerimizde kurduğumuz iftar sofralarımızda Ramazan ayının barış ve huzur iklimi bizleri kucaklıyor.

Merhameti, paylaşmayı, açlığı, tokluğu ve teslimiyeti öğreten Ramazan’ın hepimize hayırlar getirmesini diliyor; ailelerinizle, sağlıklı ve sevgi dolu, bereketli günler geçirmenizi temenni ediyorum ” dedi.

9 bin kişi aynı sofralarda

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ‘Mahallemde İftar Var’ projesi kapsamında ilçelerde kurduğu iftar sofralarında binlerce Sakaryalıyı bir araya getiriyor.

Karapürçek, Erenler, Taraklı, Arifiye, Hendek, Geyve ve Kaynarca’da kurulan gönül sofraları bu kez Serdivan’da kuruldu.

Serdivan Alışveriş Merkezi Önü’nde gerçekleşen iftar programına Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve eşi Gönül Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Kavasoğlu, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, STK temsilcileri, belediye yöneticileri ile yaklaşık 9 bin vatandaş katıldı.

Kuran Ziyafeti

Başkan Zeki Toçoğlu’nun bolluk ve kardeşlik sofralarına misafir olan vatandaşların Ramazan ayını tebrik etmesiyle başlayan iftar programı, okunan Kuran tilaveti ile devam etti.

İstanbul Beykoz Riva Camii İmam hatibi ve dünya Kuran okuma 2.’si Mehmet Bilir’in Kuran-ı Kerim tilaveti, iftar programına katılan misafirlerin gönül kapılarını araladı.

Ramazan'ın manevi hazzını yaşayan Serdivanlılar, okunan ezan ile hep birlikte oruç açtı.

Teslimiyet ayı Ramazan

Ramazan ayının bolluk ve bereketini Sakaryalılarla yaşamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, “Yoğun katılım ile gerçekleştirdiğimiz iftar programlarımızın 8.’sini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Kurulan iftar sofralarıyla pekiştirdiğimiz birlikteliğimizi, Ramazan Ayı’nın manevi zenginliği ile güçlendiriyoruz.

Bu birlikteliğin gücü ile hizmet kapasitemiz gelişiyor, barış ve huzur iklimi bizleri kucaklıyor. Bu vesileyle merhameti, paylaşmayı, açlığı, tokluğu ve teslimiyeti öğreten Ramazan’ın hepimize hayırlar getirmesini diliyorum.

Dünya üzerinde baskı, zulüm ve sıkıntı çeken Müslümanların acılarının dinmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Ailelerinizle birlikte sevgi dolu, muhabbetli ve bereketli günler geçirmenizi temenni ediyor, iftar sofralarımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.