Sakarya Ticaret Borsası tarafından kurulan Adapazarı Ticaret Borsası  (ATB) Gıda Kontrol Laboratuvarı Yetkili Sınıflandırıcı Laboratuvar Faaliyet Belgesi ‘ni aldı.

Geçtiğimiz günlerde yetkilendirme için ISO 17025 standardı gereklerini yerine getirerek denetimi başarılı ile tamamlayan Adapazarı Ticaret Borsası Gıda Kontrol Laboratuvarı Yetki Belgesi Ticaret Bakanlığı Lisanslı Depoculuk Daire Başkanı Bahar Emre tarafından ATB Gıda Kontrol Laboratuvarı Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Koç ‘a takdim edildi. Ziyarete ATB Gıda Kontrol Laboratuvarı Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Arslan, STB Özel Kalem Müdürü Semih Kınalı katılım sağladı.

ATB Gıda Kontrol Laboratuvarı Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Koç konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:“ Borsamız tarafından en kısa zamanda faaliyete geçirilecek olan Lisanslı depoculuk çalışmalarımızda son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Lisanslı depoculuk faaliyetlerin analiz bölümüne ilişkin faaliyetleri üstlenmiş, Yetkili Sınıflandırıcılık faaliyetleri kapsamında gerekli başvuru ve denetim süreçlerini başarı ile tamamlamıştır. Tahıl ürünleri için depolama ve lisanslı depo faaliyeti gerçekleştiren kuruluşlara bu anlamda deney hizmeti Adapazarı Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı tarafından verilecektir. Hububat ürünlerinin Lisanslı depoculuk ile lisanslı depolarda muhafaza edilebilmesi için ürünlerin analizi yapılarak, ürünün nitelik ve özellikleri belirlenecek, standartlara uygun olarak sınıflandırılıp ve bu durumun belgelendirilmesi yapılacaktır. Üyelerimize bu hizmeti sunarak bir anlamda ilimizde lisanslı depoculuk faaliyetlerinin artmasına da katkı sağlayacağız. Bölgemizde ve ilimizde tek merkez Yetkili Sınıflandırıcı Laboratuvar olarak hizmet verecek olmanın mutluluğunu yaşıyor, üreticimize, tüccarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. “dedi.