Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yürütülen şebeke yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Şehrin birçok noktasında gerçekleştirilen yenileme çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Ferizli’ye bağlı Sinanoğlu Beldesinde başlatılan çalışmalar kapsamında yerleşim biriminin 11 kilometre uzunluğundaki şebekesi yenilenecek.

Kayıp-kaçakla mücadele Çalışma hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak, “SASKİ olarak eskimiş, kayı-kaçak oanı yüksek hatları yenilemeye devam ediyoruz. Şebeke yenileme çalışmalarımız yıl boyunca şehrimizin birçok bölgesinde sürüyor. Şebeke yenilemeleri sayesinde kayıp-kaçak oranında çok ciddi tasarruflar sağlanıyor. Ayrıca yeni şebekelerin çaplarını bölgelerin uzun vadeli nüfus projeksiyonunu esas alarak belirliyoruz. Bu da şebekesi yenilenen bölgelerin uzun yıllar su yetmezliği gibi sorunlar yaşamamasına olanak sağlıyor” şeklinde konuştu.

Kesintisiz ve bol su Ferizli Sinanoğlu’nda gerçekleştirilen çalışma kapsamında 11 kilometre uzunluğunda şebekenin yenileceği bilgisini veren Toprak, “Yeni şebekelerimizin 5,5 kilometresi 110 milimetre çapında, 5,5 kilometresi ise 160 milimetre çapında olacak. Ayrıca 450 abonenin bağlantısını da bu çalışma kapsamında yapacağız” diye konuştu.