Mahkeme, esnafın talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan kavşağın doğru bir uygulama olduğuna karar verdi.

Turan, “Karardan büyük memnuniyet duyuyoruz. Esnafımıza hayırlı olsun” dedi. Zirai Aletler’de Mutlu Son Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu SESOB Başkanı Hasan Alişan ile bir süre önce Zirai Aletler Sanayi esnafını ziyaret etmişti.

Ziyarette, esnaf, Başkan Toçoğlu’ndan kavşak talebinde bulunmuştu. Başkan Toçoğlu’nun talimatıyla çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, Zirai Aletler Sanayi Kavşağı’ndaki çalışmayı tamamlayarak kavşağı trafiğe açmıştı.

Ardından geçtiğimiz hafta Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün kavşağın kapatılması talebiyle başvurduğu mahkeme, sonucu açıkladı. Karayolları’nın talebini reddeden mahkeme, esnafın talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan kavşağın doğru bir uygulama olduğuna karar verdi.

Esnafımıza hayırlı olsun Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, “Büyükşehir Belediyesi olarak bölge esnafının ve esnaf odasının talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışma neticesinde kavşağı güvenli bir şekilde trafiğe açmıştık.

Akabinde Karayolları Bölge Müdürlüğü, kavşağın tekrar kapatılması istemiyle mahkemeye başvurdu. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi ve Karayolları, kavşağı kapatmaya geldi.

Esnafın yoğun tepkisi karşısında mahkeme tekrar bölgede keşif yaptı ve görülen dava neticesinde, Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz uygulama doğru bulundu.

Bilirkişi raporunda da Zirai Aletler Kavşağı’nda trafik güvenliğini tehlikeye sokacak herhangi bir durumun söz konusu olmadığı belirtilerek Karayolları’nın başvurusu ret edildi ve trafik akışının devamına karar verildi.

Karardan büyük memnuniyet duyuyoruz. Esnafımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.