Sakarya’da yaklaşık 38 yıldır eczacılık yapan B. Pelin Öktem; ‘hayvan, kadın ve çocuk’ temasını işlediği 25 eserden oluşan ilk kişisel resim sergisini; çok sayıda davetlinin katılımıyla Sakarya Eczacılar Odası hizmet binasında açtı.
 
Sergi kalabalık toplulukla açıldı

Eczacılık sektöründe 38’inci yılına giren Sakarya’nın sevilen ve eski eczacılarından B. Pelin Öktem; Eczacılık’tan ressamlığa uzanan meslek ve sanat sevgisini, tuval üzerine yaptığı yağlı boyadan oluşan ‘hayvan, kadın ve çocuk’ temasını işlediği ve 25 eserin yer aldığı iki yıllık çalışması olan ilk kişisel resim sergisini; düzenlenen törenle Sakarya Eczacılar Odası hizmet binasında açtı. Açılışa; CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç; Sakarya Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yontar, Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Melek Yılmazer ve Kadın Kolları yöneticileri, eczacılar ile B. Pelin Öktem’in yakınları ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Milletvekili Engin Özkoç; Ankara’da yoğun gündemi olmasına rağmen Sakarya ve Sanat için programı yarıda keserek; bütün renkleri tuvale döken eczacı Pelin Öktem’in sergisine katıldığını belirterek, “eczacılıktaki başarısını sanata döken Pelin hanımı kutluyorum” dedi. Milletvekili Özkoç, açılış sonrasında tekrar Ankara’ya döndü. Açılışta; tüm eczacıların gününü kutlayan Sakarya Eczacılar Odası Başkanı Orhan Yontar; tuval üzerine yaptığı Atatürk, Türk Bayrağı ve Eczacılık amblemin bulunduğu resmi odalarına hediye eden ve bu özel günde sergi açan B. Pelin Öktem’e teşekkür ederek, çiçek takdim etti.
 
Eczacılık önlüğü ile sanat

Sergiyi; “14 Mayıs Eczacılık Günü”ne denk günde açan B. Pelin Öktem; çok ısrar olmasına rağmen serginin satışını yapmadığını, aynı sergiyi 8 Mart 2013 Dünya Kadınlar Günü’nde de açarak, buradan elde edilecek geliri de Çağdaş Yaşama Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) destek amaçlı bağışlayacağını söyledi. Katılan herkese teşekkür eden Eczacı B. Pelin Öktem; duygularını şöyle dile getirdi. “37 yıllık eczacılık yaşamımda renkli kutular geldi geçti. 2 yıl önce renkleri tuvallere taşımaya karar vererek, eczacılık mesleğim boyunca giydiğim beyaz önlüğümü bu sefer sanat için giydim. İlk kişisel sergimi de 14 Mayıs Eczacılık Günü’nde açmamın sebebi de bundandır. Mesleğimin sonlarına doğru bir şeyler kalsın istedim ardımdan, beni hatırlatan. Bu vesileyle beni resim yapmama teşvik eden, destek veren Mihriban Uygul ile her zaman yanımda olan sevgili koçum Ressam Nilgün Hun’a sonsuz teşekkür ederim” dedi.