AK Parti Arifiye İlçe Danışma Meclisi’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Düzgün imarlaşma, şehirlerimizin kalitesini artırır ve daha yaşanabilir bir kent hedefimize bizi yaklaştırır. Sakarya teşkilatı, Türkiye’nin en başarılı teşkilatları arasında. Birlik beraberliğimizi koruyarak ve daha sıkı çalışarak seçimleri başarılı bir şekilde atlatmalıyız” dedi.

 

AK Parti Arifiye İlçe Danışma Meclisi toplantısı gerçekleşti. Danışma Meclisi’ne Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

 

Büyükşehir’den Arifiye’ye büyük yatırımlar

Danışma toplantısının ilk bölümünde gerçekleştirilen teşkilat sunumunun ardından konuşmasını yapan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu son 3,5 yılda Sakarya’nın tüm ilçeleriyle hızlı bir gelişme göstermesinin nedeninin teşkilat içi birlik ve beraberlik olduğunu kaydetti. Konuşmasında Arifiye’de ilçe belediyesinin ve Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu yatırımlardan bahseden Karakullukçu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun ve partililerimizin verdiği büyük destekle Arifiyemizde birbirinden önemli ve güzel yatırımları vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.  Açılan okullar, ilçe içinde gerçekleştirilen çevre düzenlemeleri, spor kompleksi, sentetik saha, 5 bin kişilik mezarlık, Gölbaşı Projesi, dikilen 35 bin ağaç, dökülen 70 bin ton asfalt, yenilenen araç parkı, yenilenen çöp kamyonları, ulaşım hizmetlerinde yapılan önemli yatırımlar, 2500 dönüm arazide uygulanan 18 uygulamaları, mahallelerimizde mini futbol sahaları ve parklar, Hanlı’daki vatandaşlarımıza doğalgaz, kolektör hattı, yağmursuyu çalışmaları, raylı sistem projesi, terminal, meydan projesi, kavşak çalışmaları, otobüs durakları, OSB yolu gibi birbirinden önemli yatırımlarla Arifiyemiz hızlı bir gelişme gösteriyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Raylı Sistem yılbaşında

Danışma Meclisi’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Arifiye Belediye Başkanımız ilçemizde yapılan yatırımlardan çok güzel bahsetti. Kendisine teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimizi çok önemsediğimizi her zaman söylüyoruz ve önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Düzgün imarlaşma, şehirlerimizin kalitesini artırır ve daha yaşanabilir bir kent hedefimize bizi yaklaştırır. Vatandaşlarımızın da imar uygulamalarına katkı sağlamalarını bekliyoruz. İsmail Başkan bahsetti eğer bir aksilik olmazsa yılbaşından itibaren iki raylı sistem aracımızla, istasyon duraklarımızla Arifiye – Adapazarı arasında vatandaşlarımıza kaliteli ulaşım hizmeti vereceğiz” dedi.

 

Yeni Büyükşehir Yasası

Büyükşehir Yasası’na da değinen Başkan Toçoğlu, “Yeni Büyükşehir Yasası ile artık köy kalmıyor ve bütün köyler mahalleye dönüştürülüyor. İlçe belediyelerimizin de güçleri artırılıyor. Orman köylerimizin hakları da korunarak mahalleye çevriliyor. Orman köyü muhtarı arkadaşlarımız bu anlamda rahat olsunlar” diye konuştu.

 

Hizmet konusunda bir sıkıntımız yok

Hizmet konusunda önemli mesafeler aldıklarının altını çizerek konuşmasını sürdüren Başkan Zeki Toçoğlu, “Vatandaşlarımızın eksiklerinin kalmaması için Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, teşkilatlarımız ve milletvekillerimizle birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Hamdolsun vatandaşlarımıza hizmet konusunda bir sıkıntımız yok. Eksikliklerimiz olabilir onları da sizlerle istişare ederek tamamlamaya çalışıyoruz. Önemli bir döneme seçim sürecine giriyoruz. Yerel seçimlerin ardından ilk defa halk oylaması ile cumhurbaşkanı seçilecek. Daha sonra genel seçimler geliyor. Sakarya olarak teşkilatlarının birlik beraberliğinin üst seviyede olması anlamında Türkiye’nin en başarılı illeri arasındayız. Birlik beraberliğimizi koruyarak daha sıkı çalışarak seçimleri başarılı bir şekilde atlatmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

Zorlu süreçlerde atılan cesaretli adımlar

Danışma Meclisi’nde son olarak bir konuşma yapan AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, “Arifiye İlçe teşkilatımız memleket meseleleri ile hemhal olmuş, partisine son derece bağlı ve ilçesinin gelişimi için büyük çaba sarf eden başarılı bir teşkilat. İlgisini, alakasını desteğini bizlerden esirgemeyen teşkilat mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. AK Partimizin bu günlere gelmesinde zorlu süreçlerde atılan cesaretli adımlar var. Hamdolsun ki cesaretli adımlarla bunları aştıkça Türkiye’nin yüzü de ağardı. İnanıyoruz ki bundan sonra ivmemizi artırarak önümüzdeki zorlu seçim sürecinden tüm ilçelerimiz ve Büyükşehir Belediyemizde AK Parti bayrağını asarak başarıyla çıkacağız” diye konuştu.