Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın ardından SAÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencileri ile bir araya geldi. Yerel Yönetimler dersi kapsamında Aralık toplantısını takip eden öğrenciler, oturumun ardından meclis içyapısı, işleyiş, imar ve mali mevzuat gibi konularda Başkan Toçoğlu’ndan bilgi aldı.

 

Demokrasi Şöleni

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Biz demokrasilerin yerelden yükseleceğini biliyoruz. Bu yüzden her fırsatta yerelden genele demokrasi çağrımızı yineliyoruz. Biz, Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarımızı adeta bir demokrasi şöleni içerisinde gerçekleştiriyoruz. STK’lar ve hemşerilerimiz toplantılarımıza rahatlıkla katılabiliyor. Burada her görüş rahatlıkla ifade edilebiliyor. Şehrimizi birlikte yönetme gayesi içerisinde çalışmalarımızı kararlılıkla hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

 

Düşünen ve Sorgulayan Nesil

Toplantının devamında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. İnşallah bizlerden sonra bu makamlara sizler geleceksiniz. Üniversite yıllarını geleceğiniz için çok önemli bir basamak olarak değerlendirmelisiniz. Evrensel normlara uygun olarak üretilen bilgileri medeniyet tasavvurumuz ile birleştirmelisiniz. Düşünen, sorgulayan ve uygulayan bireyler olarak şehirlerimize ve ülkemize hizmet etmelisiniz. Allah yolunuzu açık eylesin” ifadelerini kullandı.