Toçoğlu’ndan Dönüşüme Tam Destek TOKİ ve Sapanca Belediyesi işbirliği ile yapımına başlanacak olan Sapanca Kestanelik Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin gelişmesi, daha yaşanabilir bir kent kimliğine sahip olabilmemiz için bu tarz dönüşüm projelerine destek vermeliyiz. Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi vatandaşlarımız mağdur edilmeden hayata geçirilmeye çalışılan Sapanca Dönüşüm Projesi, Sapanca için bir şanstır” dedi.

Şehrin önünü açacak çalışmalar

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Sapanca Belediyesi işbirliğiyle başlatılan Sapanca Kestanelik Kentsel Dönüşüm Projesine destek verdi. Dönüşüm projelerinin hem vatandaşların hem de şehirlerin kazancına olduğunun altını çizen Başkan Toçoğlu, “TOKİ’nin başarılı çalışmalarıyla, Türkiye’nin dört bir yanında Kentsel Dönüşüm Projeleri hayata geçirildi. Bu dönüşüm çalışmalarının bir benzeri bugün Sapanca Belediyemizle birlikte Kestanelik bölgesinde uygulanmaya çalışılıyor. Dönüşüm projeleri hem şehirlerimiz hem de vatandaşlarımız için yararlı olmuştur. Bugün bölgede hayata geçirilmek istenen proje, Sapanca için büyük bir şanstır. Sapanca Belediye Başkanımız İbrahim Uslu da açık bir şekilde vatandaşlarımızın mağdur edilmeyeceğini, kimsenin evsiz kalmayacağını belirtmiştir. Biz bu projeye destek veriyoruz” diye konuştu.

Kimse mağdur edilmeyecek

Başkan Toçoğlu, yapılan yeniliklerin karşısında durarak şehrin gelişimine engel olunacağını belirtirken, “Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz ve istiyoruz ki Sakarya büyüsün, gelişsin, daha yaşanabilir bir kent olsun. Bu durup dururken kendiliğinden olacak bir şey değil. Bunun için bu tarz projeler geliştirip hayata geçirmek gerekir. Eğer proje yapmazsanız, hizmet üretmezseniz nasıl gelişeceksiniz? Sapanca’da uygulanılması istenen Dönüşüm Projesi gibi çalışmalarla Sakarya’nın önünü açabiliriz. Her yapılan yeniliğe karşı çıkmak doğru değil.

Bunun için herkesin elini taşın altına koyması gerekmektedir. Sorumluluk almaktan kaçamayız. Hak sahipleri mağdur edilmeden hayata geçirilecek Sapanca Kentsel Dönüşüm Projesini destekliyoruz. Kimse bir yere gönderilmeyecek. Herkese yetecek kadar konut inşa edilecek. Ayrıca konut yapılan vatandaşlarımıza seçme şansı da verilecek. Aileler yine bir arada oturabilecekler” ifadelerini kullandı.