Kaynarca'da Döngeloğlu İzdihamı

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'nu Kaynarcalı sevenleriyle buluşturdu. Döngeloğlu’nun “Asr-ı Saadette Kadın ve Aile Hayatı” konferansına, Kaynarcalılar yoğun ilgi gösterdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'nu ilçelerde sevenleri ile buluşturmayı sürdürüyor. Akyazı ve Geyve'de vatandaşlara "Asr-ı Saadette Kadın ve Aile Hayatı" konferansı veren Döngeloğlu, Kaynarca'da da sevenleri ile buluştu. Programa Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ve Kaynarcalılar katıldı. Vatandaşlar Ömer Döngeloğlu'na yoğun ilgi gösterdi.

Programlar devam edecek

Programın başında kısa bir konuşma yapan Daire Başkanı Davut Yüce, Kaynarca'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümünü kutladı. Yüce, "Gelen talepler doğrultusunda çok değerli Ömer Döngeloğlu'nu vatandaşlarımızla buluşturmayı sürdürüyoruz. Akyazı ve Geyve programlarımız çok güzel geçti hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Bugün de Kaynarcalı hemşerilerimizin büyük bir teveccühü var. Kendilerine teşekkür ediyorum. Programlarımızı ilçelerimizde sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Başkan Özel'den Teşekkür

Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, gerçekleştirdiği kısa selamlama konuşmasında, ilçelerinde misafir ettikleri Ömer Döngeloğlu'na ve programı düzenleyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Özel, Döngeloğlu'na günün anısına çiçek takdim etti.

Asr-ı Saadette Kadın ve Aile

Daha sonra kürsüye çıkan Ömer Döngeloğlu Sakarya'nın her yerinde gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konferansında, Asrı Saadeti ve Hz. Muhammed'in (s.av.) hayatından örneklerle aile hayatının önemini anlattı. Aile hayatının daha huzurlu geçmesinin yolunun Peygamber sünnetinden geçtiğini dile getiren Döngeloğlu, "Aile hayatımızda hepimiz ufacık şeyleri büyüterek ailemiz fertlerinin kalbini kırarız. Evlatlarımızın huzurunda onlara kötü örnek olacak şeyler söyleriz. Peygamber Efendimiz gayrimüslimlere bile kötü söz söyletmemiştir. Kötü sözden kaçınmalı, O'nun sünnetine uyarak güzelliklerle ailemizi donatmalıyız" şeklinde konuştu. Yaşça büyüklere saygıyla yaklaşmanın öneminden de bahseden Döngeloğlu, "Peygamberimiz bizlere en güzel örnektir. Bizim dinimiz, adetimiz, kültürümüz, hepsi, yaşlılarımıza saygı ve sevginin öneminden kuvvetle bahseder. Aile ve sosyal hayatın güzelliği saygı ve sevgiden geçer. Yaşlılara ve muhtaçlara sevgiyle yaklaşmak dinimizde ne kadar örnek ve büyük bir davranıştır" ifadelerini kullandı.