Deprem Haftası Etkinlikleri Demokrasi Meydanında Tamamlandı

Vali Ahmet Hamdi Nayir, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında AFAD ve STK’ların Arama-Kurtarma ekiplerinin kullandığı ekipmanların sergilendiği stantları gezerek tatbikat gösterisini izledi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen etkinliğe Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Hanımefendi Münevver Nayir’in yanı sıra; AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş ile teşkilat çalışanları, STK’ların Arama-Kurtarma Ekipleri ile AFAD Gönüllüleri katıldı.

“Son Gün Farkındalık Oluşturmak İstedik”

Meydana girişte Sayın Valimizi karşılayarak etkinliklere dair bilgiler veren İl Müdürü Kaşkaş, “1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle hafta boyunca ilimizin değişik birimlerinde, kurumlarda, okullarda eğitim faaliyetleri ve tatbikatlar yaptık. Bugün de bu önemli haftanın son günü olduğu için kapanışı 15 Temmuz Demokrasi Meydanında başta AFAD İl Müdürlüğümüze ait araç-gereç, malzemeler ile İtfaiye Teşkilatımız, Sağlık İl Müdürlüğümüze bağlı UMKE birimi, Kızılay ve STK’ların tamamının katılımıyla bir etkinlik yapıyoruz. Bugün bir taraftan burada açılan stantlarda gün boyu arama kurtarma alanında kullanılan malzemelerin tanıtımını yapıp kısa gösteriler düzenliyoruz bir taraftan da vatandaşlarımızı bilgilendirip afet konusunda bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

“Çocuklarla Yakından İlgilendi”

Eşi Hanımefendi Münevver Nayir ve yetkililerle birlikte stantları gezerek gönüllü çocuklarla da yakından ilgilenen Vali Ahmet Hamdi Nayir, eğitimli arama-kurtarma köpeklerini de sevdi.

“Kan Veren Vatandaşları Tebrik Etti”

Kızılay Kan Aracını ziyaret ederek kan veren vatandaşlara duyarlılıkları için teşekkür eden ve afet sırasında yaralı bir vatandaşın kurtarılma tatbikatını izleyen Vali Nayir, “Bugün gezdiğimiz stantlarda gördüklerimiz ve izlediğimiz kurtarma tatbikatı, elbette afet sırasında ve afet sonrasında hepimizi umutlandıran faaliyetlerdir, malzemesiyle, eğitimiyle hem merkez kuruluşlar ve yerel teşkilatlar hem de Sivil Toplum Kuruluşlarının gerçekten büyük hazırlıkları olduğunu biliyoruz.

“Afet Öncesine Hazırlıklı mıyız?”

Ancak bizim asıl sıkıntımız afete ait ön hazırlıklardır. Afet öncesinde binaların güçlendirilmesi, evdeki eşyaların sabitlenmesi, afet çantası dahil alacağımız eğitimler alanında sıkıntılarımız bulunuyor. Yani üç husustan ikisinin bugün bu meydanda karşılığını gördük, ancak birinci derecedeki husus olan afet öncesine ait çalışmalarımızı daha da hızlandırmamız lazım” diye konuştu.

“Gönüllüler Bizim için Çok Önemli”


Afet ve acil durumlarda kamu kurum ve kuruluşlarımızdaki konunun uzmanları kadar gönüllülerimizin de büyük katkıları olduğunu söyleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, bu alandaki çalışmalarından dolayı herkesi tebrik ettiğini ifade ederek başarılarının devamını da diledi.


Düzenlenen Etkinliğe TRAC Sakarya Şubesi, Başkanı Hendekli Mehmet Turalıoğlu Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır’a deprem döneminde yapmış oldukları iletişim ağını anlattı. İlçemiz Hendek'ten Faliyet gösteren SAKE Arama kurtarma timide, düzenlenen etkinliklere katıldı.