Büyükşehir, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla birlikte soluğu denizlerde alan vatandaşları uyarıyor. 

Cankurtaranlık hizmetinin 15 Haziranda başlayacağını belirten Büyükşehir, bu tarihe kadar vatandaşların denize girmesinin Rip akıntısından dolayı tehlike arz edeceğine dikkat çekti.

Denizlerde alan vatandaşları uyarıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Rip akıntısından dolayı tehlike arz eden Karadeniz’e karşı vatandaşları uyarıyor. Artan sıcaklıklarla birlikte vatandaşların denizlere akın ettiğine dikkat çeken yetkililer, özel eğitimli ve özel ekipmanlı Büyükşehir cankurtaranlarının her yıl yüzlerce boğulma vakasına müdahale ettiğini belirterek vatandaşları 15 Haziran’a kadar suya girmemesi konusunda uyarıyor.

Denizlerde alan vatandaşları uyarıyor.

15 Haziran’da cankurtaranlar sahile inecek

Yapılan açıklamada, “Mücavir alanımız olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahillerinde cankurtaranlık hizmetlerine 64 personel ile 15 Haziran’da başlıyoruz. Personelimiz 4 jetski, ve 1 zodiac bot ile toplamda 44 farklı kulede teyakkuzda olacak.  Her yıl sahillerimizde birçok insanımızın boğulma tehlikesi geçirmelerine sebep olan, kum kayması olarak bilinen ‘Rip’ akıntılarına karşı çok dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bu nedenle kötü bir senaryo ile karşılaşmamak için vatandaşlarımızın uyarılarımızı dikkate almalarını 15 Haziran’a kadar denize girmemeleri konusunda hassasiyetlerini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.