Sakarya Demokrasi Nöbetinde

Gerçekleştirilen mitingde Vali Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa İsen ve Recep Uncuoğlu, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti eski Milletvekili Ali İnci, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, SESOB Başkanı Hasan Alişan, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, STK Temsilcileri, CHP ve MHP parti mensupları yer aldı.

Dik Dur Eğilme

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan on binlerce vatandaş da Demokrasi Meydanı’na geldi. Vatandaşlar, “Darbeye karşı omuz omuza”, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” şeklinde sloganlar attı. Mitingin başında Iraklı sığınmacı bir genç karakalem çalışmasıyla oluşturduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tablosunu Başkan Toçoğlu’na hediye etti. Daha sonra darbe girişiminde şehit olan reklamcı Erol Olçak’ın anısına video gösterimi gerçekleştirildi. 



Gecenizi Gündüze Kattınız

Mitingin açılış konuşmasında söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Demokrasi Meydanı’nın şanlı bekçileri hoş geldiniz. Namlusunu millete çeviren tanka selam durmayacağız. Ya olacağız ya öleceğiz. Kan dökmeyi seven bir millet değiliz ancak söz konusu vatansa dünyanın şah damarını keseriz. Öyle değil bu işler. Emir verdiğin robotlarla bu milletin iradesine el koyacaksın. Yok öyle bir şey. Sana Sakaryalı kadınlar, gençler izin vermez. Size çok müteşekkiriz. Gecenizi gündüzünüze kattınız. Namus, bayrak, vatan için nöbetteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Evinize dönün’ değinceye kadar buradayız” diye konuştu.

Vatanı El Birliğiyle Koruyoruz

Toçoğlu, sabaha kadar nöbette kalacakları vurgusunu yineleyerek, “Unutmayalım, su uyur düşman uyumaz. Çetelere karşı bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Meydandaki nöbetimiz devam edecek. Bu gece de sabaha kadar beraberiz. Sakarya’nın çok önemli bir özelliği var. Sakarya çeşitli etnik gruplara ev sahipliği yapan bir ilimiz. Kardeşliğimizi daim ettireceğiz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bugün vatanı el birliğiyle koruyacağız. Bugün partilerin bir önemi yok. Buradan yaptığımız uyarıları dikkate alıyorsunuz. Allah razı olsun. Kimsenin kılına zarar vermiyoruz. Desteğimiz devam edecek. Hepinizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

En Kıymetli Nöbet

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ise, “Dünya’da en kıymetli nöbetlerden bir tanesi, vatan nöbetidir. Sakarya’da başta Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer paydaşlarımızla birlikte ve beraber hareket ediyoruz. İnşallah bu birlik ve beraberliğin gücünü, bereketini gösteriyoruz” diye konuştu.

Demokrasiyle Dostluğumuz Tescillendi

AK Parti Sakarya İl Başkanı Kılıç, “Eskiden darbeler ezanları susturur idi. Şimdi ezanlar darbeleri susturuyor. İnsanlara teşekkür etmesini bilmeyenler, Allah’a şükretmesini bilmez. Sakarya sana teşekkür ediyorum. Anlamadıkları bir şey var. Fedakârlık çemberinden geçmeyen dostluklar tescilli sayılmaz. Sizin bu vatanla dostluğunuz tescillidir. Sizin bu milletle dostluğunuz tescillidir. Sizin demokrasiyle dostluğunuz tescillidir ” dedi.


Darbeye Karşı Omuz Omuza

Milletvekili Recep Uncuoğlu, darbecilere karşı verilen mücadeleden dolayı vatandaşları tebrik etti. Uncuoğlu, “Topun, tankın, tüfeğin önüne dikilen ve şehit olan tüm vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Bugün burada ‘hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ diyorsak o kardeşlerimizin sayesindedir. Bugün irademize sahip çıkarken; millet iradesinin zaferini ve nöbetini tutuyoruz. Darbeye karşı omuz omuza bu meydandan mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

STK’lar Tek Ses

Programın devamında şehirde faaliyetlerini sürdüren STK’ların başkanları da söz aldı. Trabzonlular, Ağrılılar, Yerel Kültür ve Balkan Kültür Dernekleri ile Sakarya Muhtarlar Federasyonu tek ses olarak darbeye bir kez daha tepkilerini ortaya koydular. Milletin çok zor bir zamandan geçtiği vurgusunu yineleyen STK temsilcileri ortaya konan mücadelenin sonuna kadar arkasında olacaklarını da dile getirdiler.

‘Hayır’ Deyip İsyan Ettik

Mitingin son konuşmasını Vali Hüseyin Avni Coş gerçekleştirdi. Vali Coş şunları söyledi; “Darbe Türkiye’nin güçlenmesinden korkan yabancı güçlerin tezgahladıkları bir tertiptir. Bu tertibi çok erken fark ettik. ‘Hayır’ deyip isyan ettik. Demokratik mücadelemizi ortaya koyduk. Şer güçler ne yaptı? Çıldırdı. Sivil insanları ayrım gözetilmeksizin öldürmeye kalkışmak ve yüzlerce insanımızı şehit etmek suretiyle niyetlerini ortaya koydular. Bunların getireceği barışın ne olduğunu görüyoruz. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”