Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve katılımın ücretsiz olduğu Dağ Bisikleti Turları, 13 Mayıs 2012 Pazar günü Poyrazlar parkuruyla başladı. Sabah saat 8.00’dan itibaren Kentpark Öğretmen Evi yanındaki toplanma noktasında buluşan bisikletseverler, saat 9.00’da 69 kişiden oluşan grupla Poyrazlar’a hareket etti.
 
Sakarya Bisiklet Topluluğu sporcularının da katıldığı etkinliğe, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürü Yusuf Ertuğrul Erdem, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu ve Bisiklet İl Temsilcisi Şefik Akar da katıldı. Gidiş-dönüşü 28,5 km. olan parkurda Sakarya Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın aldığı yol emniyet tedbirleri etkinliğe ayrı bir güzellik kattı.
 
Saat 10.00’da Poyrazlar Gölü’ne ulaşan bisikletseverler burada verilen kısa molada Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu ikramlardan yararlanarak dinlendi. Saat 10.50’de dönüş yoluna çıkılarak saat 12.00’da başlangıç noktasına varıldı. Yol güzergâhında Sakaryalıların ilgiyle izlediği etkinliğe katılan sporcular ve bisikletseverler etkinlikten büyük bir keyif aldıklarını belirtti ve etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
 
İkinci etap, İl Ormanı Parkuru
Dağ Bisikleti Turlarının ikincisi, 20 Mayıs 2012 Pazar günü İl Ormanı etabıyla devam edecek. Sürüş Kentpark Öğretmen Evi yanından başlayacak. Gidiş – dönüş mesafesinin 32 kilometre olduğu parkurun tamamı asfalt. Her çeşit bisiklet ile katılımın sağlanabileceği parkurda sürüş keyfi yaşamak isteyenler, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nün 241 20 02 - 241 20 90 no’lu telefonlarından ayrıntılı bilgi alabilir, Büyükşehir Belediyesi kurumsal web sitesi  www.sakarya.bel.tr  adresinden de Dağ Bisikleti Turları’na  kayıt yaptırılabilirler.