Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndan Sakaryalı sporcuya ödül

Büyükşehir Belediyesi Bisiklet takımı, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Aydın’da düzenlenen ve uluslararası arenadan birçok bisiklet takımının da katıldığı 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turuna katıldı. 

Büyükşehir Bisiklet Takımı sporcularından Vıtaly Buts Beyaz Mayo kategorisinde ödül almaya hak kazandı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Bisiklet Takımı, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Aydın’da düzenlenen Bodrum - Kuşadası arasında 207 kilometre uzunluğa sahip bisiklet yarışına katıldı. Yurtdışı ve yurtiçinden 25 takımın katıldığı yarışlara Sakarya Büyükşehir Belediyesi 7 sporcuyla katılarak şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeyi başardı. 

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turun dan Sakaryalı sporcuya ödül

Başkan Yüce den tebrik

"Tarihe, Doğaya Saygı” Temasıyla gerçekleştirilen ve 14 ülkeden 25 takım ve toplam 167 sporcunun mücadele ettiği yarışlarda Sakarya Büyükşehir Belediyesi sporcusu Ukrayna asıllı Vitaly Buts, yarış esnasında gösterdiği başarılı mücadele sayesinde Beyaz Mayo kategorisinde birinci olarak Sakarya’nın bisiklet başarılarına bir yenisini daha ekledi. Beyaz Mayo yarış etaplarından biri olan Türk Güzellikleri klasmanını birinci sırada geçen sporcuya verilen ödüldür. Yarış sonrası Başkan Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyemizin Bisiklet Takımı sporcusu Vitali, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda Beyaz Forma klasmanında 1.‘likle podyuma çıkarak şehrimizi gururlandırdı” ifadeleriyle sosyal medya hesabından tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turun dan Sakaryalı sporcuya ödül

Büyükşehir’den sporculara tebrik

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularımızın her geçen gün yeni başarılara imza attığını görmek bizleri mutlu ediyor. Bisiklet şehri Sakarya’nın ve Türkiye’nin en iyi bisiklet takımlarından birine sahip olan şehrimizin Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda Beyaz Mayo kategorisinde birinci olması spora verdiğimiz değeri bir kez daha kanıtladı. Takımımız ilk üç etapta gösterdiğimiz başarılı performansı diğer turlarda da göstererek yarışları en iyi şekilde bitirmeyi hedefliyor. Birinci olan ve müsabakalar boyunca başarılı bir şekilde mücadele eden tüm sporcularımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz” ifadeleri kullanıldı.