Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl ve İlçe Başkanlıkları, Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıldönümünü dolayısıyla Sakarya’daki tüm ilçelerde mevlid okutacak.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada,” Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasındaki en önemli zaferimiz olan Çanakkale Zaferi, milletimizin bağımsızlık karakterini simgeleyen en büyük destanlarımızdan biridir. Memleketimizin her bir köşesinden düşmanlar taarruzdayken Çanakkale’de düşmana geçit vermeyen, ‘Çanakkale Geçilmez’ diyen inancın sahibi millet olarak, bugün de bu ruh ve inancı geleceğimize taşımak, Türkiye’deki tüm vatandaşlarımız gibi bizlerin de görevidir.

Dün, bugün ve yarın, milli bütünlük ve beraberlikle Türkiye’nin geleceğini belirleyen miras, atalarımızın bizlere bıraktığı vatan, millet ve bağımsızlık gücünün ta kendisidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, vatanı uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden yüz binlerce şehidimizi halkımızla birlikte dualarla tekrar anmış olacağız. 
Cumhuriyet Halk Partisi İl, İlçe Örgütleri olarak 15- 18 Mart 2013 tarihleri arasında, Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıldönümünü dolayısıyla, Çanakkale’de şehit düşen kahramanlarımız için ilçelerimizin belirli camilerinde mevlid okutulacaktır. Tüm halkımız ilçelerde düzenlenecek mevlid okumalarına davetlimizdir.”