Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, daha yaşanabilir ve çok daha güzel Sakarya hedefiyle düzenlediği “Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışmaları’na 2014 yılında da devam ediyor. İlk ve Orta Öğretim Kurumları arasında düzenlenen yarışmalara bu yıl Ana Okulları da dahil ediliyor.

Atık Pil Toplama Yarışması 7. Atık Pil Toplama Yarışması başlıyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) desteği ile Ana Okulları, İlk ve Orta Öğretim Kurumları arasında düzenlenen yarışma, atık pillerin 30 Mayıs Cuma günü mesai saatleri içerisinde teslim edilmesi ile sona erecek.

Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması Lavaboya dökülen atık yağların kanalizasyon sistemine verdiği zararları anlatmak ve evlerde oluşan atık yağların ayrı toplanması gerektiği bilincini kazandırmak amacıyla Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’nın bu yıl 3.sü düzenleniyor. Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, KOLZA A.Ş. desteği ile yapılacak yarışma için atık yağların son teslim tarihi 30 Mayıs Cuma. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, yarışmalar ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşların Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü’nün 273 41 52 – dahili (2114) nolu telefonunu arayabileceği belirtildi.