Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri il merkezinde av marketi adıyla faaliyet yürüten iş yerlerinde silah ve mermi kaçakçışlığı yapıldığı, ruhsatsız sailahların kanunsuz olarak tamir edildiği, kuru sıkı tabancaların gerçek silaha dönüştürüldüğü ve el yapımı silahlara mermi tedariki yapıldığı bilgisi doğrultusunda harekete geçti. Sakarya KOM ekipleri detaylı bir çalışmanın ardından Adapazarı Ankara Caddesi üzerindeki bir iş yerini tespit etti. Polis,  söz konusu iş yerini iki ay takip ettikten sonra operasyon yaptı.

Operasyonda ruhsatsız kaçak silahlara tamirat yaptırdığı ve silah ticareti yaptığı değerlendirilen F.T (74) yakalandı. F.T’nin üzerinden 1 adet 9 mm çapında tabanca ele geçirildi. Tabanca elde edilmesi üzerine adli makamlardan alınan arama kararına istinaden iş yerinde de yapılan aramada değişik ebat ve markalarda ruhsatsız ve kaçak olan 10 adet toplu, 5 adet şarjörlü, 3 adet kurusıkıdan çevrilme, 6 adeti sökülmüş vaziyette, 6 adet namlu değişikliği için hazırlanmış kurusıkı tabanca, 8 adet işlem görmek üzere sökülmüş tabanca parçaları ve 5 adet ruhsatsız tüfek olmak üzere toplam 43 adet ruhsatsız silah ile birlikte 75 adet değişik tabancalara ait şarjör ve 670 adet değişik çapta kaçak mermi ele geçirildi.


İş yeri sahini B.Ö (34) ve iş yerine silah tamiratıangeldiği anlaşılan B.M (42) gözaltına alınıp akabinde adli merciilere sevk edildiler.